Așa arată Peugeot 308 facelift: Primele imagini

peugeot-308 (1)

Primele imagini cu Peugeot 308 facelift și-au făcut apariția pe un forum din Franța. Update-ul tehnic și stilistic al modelului compact va debuta în această vară.

Lansat în 2013, Peugeot 308 va beneficia de un upgrade menit să îi redea competitivitatea într-un segment dinamic, dominat de VW Golf, supus, de asemenea, unui facelift în acest an.

Modificările estetice relativ minore au vizat în primul rând partea frontală și cea posterioară. Printre noutăți, bare de protecție și proiectoare de ceață redesenate, blocuri optice cu lumini de zi și poziții reconfigurate. Semnătura luminoasă este, astfel, diferită, cu o singură bandă de LED-uri dispuse în partea superioară a farurilor. Grila este și ea complet nouă. Aceasta renunță la lamelele cromate orizontale, integrând acum și sigla Peugeot, plasată pe capotă înainte de facelift.

La interior, Peugeot nu pare să fi operat schimbări importante, doar terminația metalică a schimbătorului de viteze beneficiind de o formă nouă, sensibil mai ergonomică. Se pare că 308 facelift nu va primi opțiunea instrumentelor de bord digitale, prezente pe frații mai mari, SUV-urile compacte 3008 și 5008.

În plan tehnic, nu sunt așteptate noutăți, Peugeot 308 beneficiind deja de cele mai noi motorizări turbo din panoplia constructorului francez. Dieselul BlueHDI de 1,6 litri ar putea deveni, în schimb, mai eficient și mai puțin poluant. Potrivit primelor informații, premiera oficială a modelului 308 revizuit va avea loc în vară.

peugeot-308 (2)

Adaugati comentariu