Aston Martin Valkyrie: Noul hypercar extrem realizat cu Red Bull

Aston Martin Valkyrie -2

Aston Martin Valkyrie este numele noului hypercar britanic dezvoltat alături de Red Bull Advanced Technologies. Cunoscut anterior drept Aston Martin Red Bull AM-RB 001, acesta și-a sărbătorit premiera europeană la Geneva.

Termenul Valkyrie provine din mitologia Norse scandinavă și definește o zeitate de sex feminin ce decidea soarta soldaților într-o bătălie, mai precis cine urma să supraviețuiască și cine avea să moară.

Aston Martin Valkyrie este un hypercar hibrid cu tracțiune spate și un motor V12 aspirat de 6,5 litri și cel puțin 900 CP, montat central și dezvoltat de Cosworth. Aceasta va fi cuplat la un sistem de recuperare a energiei de tip KERS care va suplimenta puterea dezvoltată motorul termic, sistem inspirat din Formula 1.

Aston Martin Valkyrie -11

Bateriile Li-Ion ultra-compacte vor fi livrate de Rimac. Cutia de viteze automată va avea șapte trepte și va fi furnizată de Ricardo. Frânele ceramice sunt produse de Alcon și Surface Transformers, Bosch va semna ECU-ul motorului, unitatea de control al tracțiunii și cea a sistemului ESP, iar anvelopele de 20-21 inch vor purta sigla Michelin.

Valkyrie va afișa un raport CP/kg perfect, de 1:1, urmând să fie chiar mai rapid decât un monopost de Formula 1. Cheia performanțelor fabuloase ale noului hypercar este aerodinamica revoluționară a panourilor de sub caroserie, capabilă să genereze o apăsare aerodinamică de până la 1,8 tone și accelerații laterale de 4 g sau chiar 4,5 g. Masa la gol nu va depăși o tonă, Valkyrie fiind construit în jurul unei structuri MonoCell din fibră de carbon, livrată specialiștii de la Multimac.

Doar 150 de unități de stradă și alte 25 pentru circuit vor fi produse, primele livrări urmând să aibă loc în 2019. Prețul estimativ oscilează în jurul pragului de 2-3 milioan de lire sterline.

Aston Martin Valkyrie -9

Adaugati comentariu