Fisker Emotion: Tesla killer cu autonomie de 644 km

fisker-1

Henrik Fisker se întoarce cu Fisker Emotion. Noua sa creație este un sedan electric cu uși atipice și o autonomie record de 644 km.

Noul brand patronat de fostul designer șef BMW și Aston Martin este intitulat Fisker Inc., asta după ce marca inițială fondată de stilistul danez în 2007, Fisker Automotive, a dat faliment în 2012 și a fost cumpărată doi ani mai târziu de chinezii de la Wanxiang Group.

După o serie de teasere misterioase, primul model al brandului renăscut Fisker își dezvăluie liniile extravagante. Gândit ca un rival direct pentru Tesla Model S, Fisker Emotion apelează la proporții similare, de coupe cu patru portiere.

Portierele tip fluture sunt și cele care îi dau noului Emotion un aer cu adevărat excentric. Ușile din spate se deschid în sens contrar celor din față, ambele seturi de portiere ridicându-se printr-o mișcare inedită de translație. Fisker Emotion oferă patru locuri și este construită integral din materiale ușoare high-tech: fibră de carbon și aluminiu.

Apelând la propulsia 100% electrică, noua creație Fisker atinge o viteză de top de 260 km/h și este creditată cu o autonomie impresionantă, estimată la 644 kilometri. Detaliile tehnice complete vor fi dezvăluite anul viitor, odată cu debutul comercial al lui Fisker Emotion.

fisker-3

Adaugati comentariu