Honda S2000 renaşte. Imagini în premieră cu noul roadster

honda-s2000-a

Honda S2000, unul dintre cele mai iubite modele din istoria constructorului nipon, renaşte din propria cenuşă. Primele imagini dezvăluie un design futurist, cu accente de NSX.

Schiţele înregistrate de Honda la biroul european de patente şi publicate de blog-ul american Jokeforblog.com, atestă veridicitatea zvonurilor care anunţă lansarea unui model sport, poziţionat sub halo-car-ul NSX.

Succesorul spiritual al îndrăgitei Honda S2000 pare, la prima vedere, o clonă la scară redusă a fratelui mai mare, liniile sale amintind inclusiv de conceptul recent Civic, prezentat la New York.

honda-s2000-b

Trenul de rulare va fi unul cu tentă eco, bineînţeles. Ca şi în cazul lui NSX, Honda va opta pentru un sistem de propulsie hibrid, cu un motor termic montat central şi unul electric poziţionat pe fiecare dintre cele două axe, pentru a mima avantajele unei transmisii integrale. Plafonul escamotabil va fi realizat din material textil, în încercarea de a ţine masa maşinii în frâu.

Prezenţa camerelor video exterioare, ce preiau rolul oglinzilor retrovizoare clasice, par să anunţe că imaginile înfăţişează cel mai probabil varianta conceptuală a viitoarei Honda S2000. Prototipul ar urma să fie prezentat fie în septembrie, la Salonul Auto de la Frankfurt, fie la final de octombrie, la Tokyo.

Adaugati comentariu