Sandero RS 2.0, dezvăluit oficial. Câți CP are cel mai rapid Sandero?

sandero-rs (1)

Renault Sandero RS 2.0, versiunea de înaltă de performanţă a hatchback-ului produs şi sub sigla Dacia, a fost dezvăluită oficial.

Proiectul noului Sandero RS 2.0 a fost coordonat de echipe de ingineri din Brazilia ai constructorului francez, sub atenta supervizare a specialiştilor de la divizia sportivă Renault Sport.

Titulatura RS 2.0 anunţă un motor aspirat cu cilindreea de 2 litri și o putere maximă de 145 CP. Comparativ cu modelele de serie, cel mai rapid Sandero este echipat cu o transmisie manuală cu șase trepte, ESP, suspensii și direcție sport complet recalibrate și frâne cu discuri pentru toate cele patru roți.

Primele imagini oficiale dezvăluie câteva detalii interesante. În materie de design, Sandero RS propune o imagine dinamică, neașteptat de tinerească. Suprind blocurile optice față/spate cu tehnologie LED, o premieră notabilă pentru gama Sandero. Spiritul sportiv este susținut de evacuarea finală dublă cromată, pragurile suplimentare și jantele de culoare închisă, cu design special, falsul difuzor de aer posterior și eleronul supradimensionat montat deasupra lunetei. La interior, Renault promite scaune cu susținere laterală îmbunătățită, un volan și tapițerii exclusive cu cusături roșii.

sandero-rs (6)

Clienţii din România nu trebuie, însă, să se bucure prea devreme. Varianta sportivă Sandero RS va fi disponibilă, cel puţin iniţial, exclusiv pe pieţele din America de Sud, acolo unde citadina este cunoscută drept Renault Sandero RS.

De altfel, conform primelor informaţii oficiale, Renault Sandero RS va fi construit pentru început doar în Brazilia, din 2016, asemenea versiunii 100% locale GT Line, de asemenea absentă de pe Bătrânul Continent. Sandero RS va deveni, astfel, primul model RS produs de Renault în afara ţării natale.

Adaugati comentariu