Taxa auto 2017, regândită

Codul Rutier

Știam deja subiectul, dar avea mai degrabă caracter de zvon. Acum, agenția națională de presă Agerpres îl confirmă: Ministerul Mediului și Administrația Fondului pentru Mediu, au desemnat un grup de specialiști care vor lucra pe brânci la modificarea timbrului de mediu.

După ce o altă echipă de ”specialiști” a nenorocit piața auto din România, introducând o taxă de mediu absurdă, pe care însuși ministrul Rovana Plumb a fentat-o, înmatriculându-și SUV-ul Audi Q7 în Bulgaria, acum asistăm la un nou brainstorming pentru a zămisli varianta ideală a birului.

Noul grup de lucru are, în sfârșit, șansa să șteargă măgăria de a aplica un impozit retroactiv și prohibitiv mașinilor mai vechi de 2007, care a dus la blocarea aproape completă a vânzărilor legale ale acestora. Firește, nimic bun n-a rezultat de pe urma acestei taxe: au apărut procurele notariale și firmele care intermediau înmatriculările în Ruse. S-a ajuns astfel ca mașinile vechi să polueze aerul românesc și să contribuie la bugetul bulgăresc. Halal afacere!

poluarea - autoexpert.ro

Cum va arăta timbrul de mediu în viitor? Există câteva variante puse la punct, care vor fi înaintate Parlamentului în viitorul apropiat:

” Cum spuneam, există un grup de lucru la noi, la minister, și luăm în considerare toate propunerile care apar la Parlament, dar încercăm să venim cu varianta noastră. Din punctul meu de vedere, timbrul de mediu așa cum este la ora actuală este în regulă. Nu a fost declarat neconform cu legislația Uniunii Europene, dar va trebui să regândim în perspectiva aceluiași principiu „Poluatorul plătește”. În Parlament există mai multe variante: să se tranforme în rovinietă sau să fie un fel de impozit anual, sau o altă variantă în care o taxă de poluare să fie inclusă în prețul carburantului și până la desființarea completă a timbrului de mediu. Sper ca, în perioada următoare, ministerul să vină cu o propunere pe care să o prezentam în Parlament, dar momentan, rămânem cu actualul timbru de mediu.”, a declarat Istvan Jakab agenției Agerpres.

Acum, noi ce să ne dorim? Desființarea completă? Să nu ne îmbătăm cu apă rece. Haideți mai bine să le dorim specialiștilor fir întins, cale bătută, noroc bun și minte limpede și să sperăm că, la fel ca-n poveștile lui Creangă, a șaptea oară o să fie cu noroc!

 

Adaugati comentariu