VW Arteon: Noul Passat CC sosește la Geneva

VW Arteon

VW Arteon este noul nume sub care va fi comercializat urmașul actualului Passat CC. Lansarea oficială va avea loc în martie 2017, la Salonul Auto de la Geneva.

Arteon face parte din ofensiva fără precedent anunțată de VW pentru 2017, an în care nu mai puțin de zece modele revizuite sau complet noi vor fi prezentate, pentru a readuce marca germană în atenția publicului, în era post Dieselgate.

Sufixul CC va fi eliminat din titulatura viitorului Passat CC, VW preferând o delimitare mai clară între limuzina tradițională și varianta sa cu înclinații sportive. Astfel, Arteon (trimitere la cuvântul Art – artă, în limba engleză, n.r.) va fi singura siglă prezentă pe hayonul noului model. Da, hayon, noul Arteon urmând să renunțe la portbagajul cu deschidere clasică, pentru o soluție utilizată deja cu succes și de Audi A5 Sportback.

VW Arteon va prelua platforma modulară MQB și motorizările actualului Passat, însă va fi poziționat deasupra acestuia în gamă, mizând pe un design mai extrovertit și pe o finisare superioară.

Grila de mari dimensiuni se va îngemăna cu farurile full LED subțiri, în stilul prefigurat deja de conceptul Sport Coupe, prezentat la Geneva, anul acesta. Pentru a sublinia caracterul de coupe cu patru portiere, Arteon nu va avea rame la geamuri și va oferi doar patru locuri.

Adaugati comentariu