5 stele EuroNCAP: Alfa Giulia, Seat Ateca și VW Tiguan

Ieri și azi scriam despre Alfa Romeo Giulia, Seat Ateca și VW Tiguan, iar acum, EuroNCAP publică rezultatele pe care cele 3 modele le obțin la testele de siguranță. Iar acestea sunt, într-adevăr, impresionante!

Să o luăm alfabetic, începând istorisirea cu modelul italian. Erau zvonuri acum câteva luni, care spuneau că întârzierea intrării în producție a lui Alfa Romeo Giulia este cauzată de probleme de siguranță. Nimic mai fals, după cum reiese din testele EuroNCAP. Mai mult, Giulia primește un scor senzațional, de 98%, la protecția ocupanților adulți! Copiii din habitaclu sunt protejați în proporție de 81%, iar punctajul obținut pentru protecția pietonilor a fost de 69%. După cum știm, ultimele criterii de testare EuroNCAP pun mare preț pe sistemele de siguranță, iar Giulia reușește un punctaj excelent, de 60%, încă din varianta de bază!


Frații de grup VAG, Ateca și Tiguan primesc, de asemenea, număr maxim de stele, însă, în mod interesant, deși împart aceeași platformă, Tiguan protejează ceva mai bine ocupanții adulți decât Ateca: 96% vs. 93%. În dreptul copiilor, rezultatele sunt identice, 84%, în timp ce la protecția pietonilor, cele două SUV-uri primesc 72, respectiv 71%.

Încă o situație interesantă este cauzată de diferența nivelului dotărilor de siguranță în varianta de bază. Astfel, Tiguan primește 68% din punctaj, în timp de Ateca doar 60%.

Indiferent de punctajul obținut pe categorii, toate cele 3 mașini reușesc să plece acasă cu 5 stele, chiar și în varianta standard de echipare!

Sursa: EuroNCAP

Adaugati comentariu