Aston Martin Vulcan, noul supercar de competiții al casei britanice

Aston Martin va prezenta la Geneva noul supercar Vulcan, un model dedicat competițiilor cu un pachet de resurse incredibil: V12 de 7 litri și 800 CP.

Exclusivista creaţie Aston Martin va putea fi condusă de cei numai 24 de norocoși proprietari, doar după absolvirea unui program intens de instructaj, condus de pilotul Darren Turner. Chiar și în aceste condiții, cele două duzini de supercar-uri Vulcan vor putea fi încercate exclusiv pe circuit, în lipsa omologării specifice traficului stradal.

vulcan-3

Pentru performanţe maxime și greutate minimă, Aston Martin Vulcan este înzestrat cu o caroserie monococă din fibră de carbon, material ales și pentru cardanul mașinii. Deși preia numeroase elemente de stil tipice Aston Martin, Vulcan șochează prin aspectul său exagerat de agresiv completat de elementele aerodinamice definitorii.

Printre dotările de serie regăsim un diferenţial performant cu alunecare limitată și discuri compozite carbon-ceramice Brembo cu diametrul de 380 mm pentru puntea faţă și 360 de mm pentru cea din spate. Jantele măsoară 19 inci și sunt încălțate cu pneuri 345/30.

vulcan-4

Resursele de putere sunt transmise roților posterioare prin intermediul unei transmisii automate cu șase rapoarte, botezată Xtrac. Suspensia Dynamic Suspension Spool Valve-dampers (DSSV) este ajustabilă în timp real și dispune de bare stabilizatoare față/spate.

Adaugati comentariu