Advertisement

Test drive Audi TT Coupe 2.0 TDI 170 CP

Odata cu facelift-ul Audi TT a invatat cateva trucuri noi. Acum stie sa “bea” si de la pompa cu motorina. Ramane de vazut cat de mult conteaza argumentul consumului in aceasta clasa.

  • Consum mic
  • Interior foarte bine finisat
  • Foarte putine dotari standard
  • Limitat din punct de vedere dinamic

Actualmente un singur model din gama Audi nu poate fi comandat cu sigla cromată TDI pe portbagaj. Cu toate că a existat un concept R8 TDI, roadsterul poate respira ușurat, pentru moment, versiunea pe motorină nu va intra în producție. Coupe-ul TT, pe de altă parte, nu a fost ocolit de pasiunea inginerilor de la Inglostadt pentru motorină, a doua generație fiind disponibilă cu motorizarea 2.0 TDI.

Pentru a nu pune probleme punții față, cuplul este distribuit cu ajutorul sistemului de tracțiune Quattro, cuplat unei cutii manuale cu șase rapoarte (amândouă standard). Versiunea high power a cunoscutei unități common rail de 2.0 l nu poate fi considerată un vârf al tehnologiei, folosind în continuare strategia unei turbine de capacitate mare pentru a obține cei 170 CP.

Vestea bună este că zgomotul specific propulsoarelor diesel a fost camuflat eficient, vestea mai puțin bună este că turbina de care am vorbit mai sus generează un lag evident. Cât timp nu te aștepți la prea multe până la 2.200 rpm situația nu este tragică, problema mai mare fiind în oraș, unde o arhitectură bi-turbo ar fi ajutat la menținerea unui regim de turații mai scăzut. Cu tot cu sistemul de tracțiune integrală, TT-ul nu a scapăt de tendințele subviratoare, probabil și din cauza unei greutăți apreciabile pentru un model bazat pe o platformă compactă. Puțină atenție la intrarea în viraj și micul coupe nu îți dă emoții, dar nici nu poate fi considerat un model eminamente sportiv.

În interior, doar alegerea de ordin cromatic (mai degrabă lipsa ei) poate ridica nemulțumiri deoarece în rest plasticele, pielea și aluminiul sunt ireproșabile. Ca orice coupe care se respectă, TT-ul și-a îndreptat întreaga atenție către ocupanții locurilor din față, bancheta având doar rolul de a confirma cele patru locuri trecute în talon. Prin urmare patru pasageri adulți sfidează un pic legea bunului simț.

Cu 120 kg si 3.143 euro mai puțin există varianta cu tracțiune față și 200 CP (benzină) care, deși implică un consum ceva mai ridicat, reprezintă o alegere mai inteligentă.

Date tehnice: Audi
TT
Sasiu si caroserie
Motorizare 2.0 TDI
Nr. usi/locuri 3/4
Masa proprie/totala [kg] 1370/1770
Dimensiuni si capacitati
Lung/lat/inalt [mm] 4180/1840/1350
Ampatament 2470
Volum portbagaj [l] 290 (770)
Motor si transmisie
Tip motor 2.0 TDI
Combustibil Motorina
Cilindree [cmc] 1968
Sistem alimentare common rail
Putere max. [kW(CP)/rpm] 125(170)/4200
Cuplu max. [Nm/rpm] 350/1750
Cutie de viteze Manuala/6
Performante si consum
Viteza maxima [km/h] 226
0-100 km/h [s] 7.5
Consum urban/extra/mixt 7/4.3/5.3
Emisii CO2 [g/km] 139

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top