BMW i3 pentru LAPD: ”nino-nino” fără ”vrum-vrum”

BMW i3 LAPD

Sunt sigur că, măcar o parte dintre noi, a văzut un episod din seriile LAPD. Știți, cu urmăririle între mașini V8, sau măcar V6, sau măcar 4 în linie… Ei bine, fiți pregătiți să vă luați adio de la sunetul motoarelor cu combustie! De-acum, LAPD trece pe electroni! Fo’real! Welcome, BMW i3!

Cum adică? Exact cum ați auzit: Los Angeles Police Department a cumpărat 100 de BMW i3 ca să urmărească răufăcătorii în liniște! Bine, am exagerat un pic: vehiculele nu sunt destinate urgențelor, deci vor fi implicate în urmăriri doar în cazuri de conjunctură. Bine, nu zic că ar fi greșit cu ceva dacă le-ar folosit la asta: BMW i3 are o dinamică încântătoare! În plus, nu umple aerul de noxe, deci se mulează perfect pe statutul polițiștilor de ”exemple pentru societate”.

BMW i3 LAPD

”Ar trebui să gândim verde în tot ceea ce facem, iar această nouă flotă electrică  demonstrează că autoritățile locale o fac! Planul nostru de sustenabilitate obligă Los Angelesul să grăbească adoptarea de practici și tehnologii verzi, care pot economisi bani și alte resurse”, spune primarul Garcetti.

În majoritatea cazurilor, mașinile vor fi folosite pentru deplasările polițiștilor, iar pentru a beneficia pe deplin de avantajele unei flote electrice, software-ul BMW va fi conectat la sistemul de management al LAPD, permițând monitorizarea fiecărei mașini în parte. Mai mult, BMW va dezvolta un program care să permită dispecerilor LAPD să urmărească fiecare vehicul în timp real, perfecționând eficiența întregii flote și monitorizarea gradului de încărcare a fiecărei baterii.

BMW i3 LAPD

Și dacă tot și-au luat electrice, polițiștii din LA și-au ”tras” și prize. Mai precis,100 de bucăți, toate capabile de încărcare rapidă. Nu de alta, dar ar fi stânjenitor să rămâi în pană de curent în misiune, sau să nu poți pleca pentru că ai mașina la încărcat. Mai ales că modelele în cauză nu au sistem range extender

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top