BMW X2 Concept: Primul SUV Coupe compact

BMW X2 Concept dă startul unei noi nișe, aceea a SUV-urilor coupe de clasă compactă.

Extrem de apropiat de versiunea de serie, prototipul expus la Paris prefigurează versiunea coupe a SUV-ului compact X1, care se va alătura în gamă, din a doua parte a lui 2017, fraților mai mari X4 și X6.

Vopsit într-o nuanță cu impact vizual puternic, intitulată sugestiv Luminous Red, BMW X2 Concept combină silueta lui X1 cu cea a unui hatcback dinamic, cu suprafață vitrată redusă și elemente de decor contrastante finisate în aluminiu satinat.

bmw-x2 (6)

Prezența scenică deosebită este asigurată și de jantele uriașe de 21 inch și de farurile agresive cu tehnologie laser, ce integrează două elemente sugestive albastre inspirate de forma literei X. Ambele detalii au șanse infime de a intra în producția de serie.

Spre deosebire de frații mai mari X4 și X6, BMW X2 Concept nu afișează o lunetă abruptă, hayonul fiind decupat drept pentru a garanta un spațiu suficient de generos la cap pentru pasagerii din spate. Un al treilea gemuleț lateral reproduce semnătura stilistică tradițională BMW, celebra Hofmeister Kink.

bmw-x2 (3)

În versiunea de serie, își vor face cu siguranță apariția și clanțele, absente de pe concept. Evacuările cu diametru exagerat, în schimb, vor fi cel mai probabil eliminate. Un alt detaliu interesant este sigla BMW grefată la nivelul montanților C.

Dincolo de designul atrăgător al conceptului, BMW a refuzat să împărtășească și alte detalii precum gama de motorizări sau dimensiunile exacte ale viitorului X2. Cert este că modelul de serie va fi construit pornind de la platforma modulară UKL2, cu tracțiune nativă pe puntea din față – folosită și de Seria 2 Active Tourer sau viitorul Mini Countryman.

La capitolul motorizări, BMW X2 va fi oferit cel mai probabil exclusiv în compania versiunilor mai puternice din actuala gamă X1, cu tracțiunea integrală inclusă, de asemenea, pe lista echipamentelor de serie. Modelele entry-level de 136 CP (benzină) și 150 CP (diesel) nu vor face parte din program.

bmw-x2 (5)

Adaugati comentariu