Continuă sarabanda taxei de poluare: alt ministru, altă formulă de calcul, alte bâlbe

Nici nu a preluat bine noul mandat de Ministru al Mediului și Rovana Plumb se implică în eterna problemă a taxei de poluare auto. După cum era de așteptat, se pregătește încă o formulă de calcul.

Am renuntat sa numar de cate ori a fost refacuta, recalculata sau redenumita celebra taxa de poluare, din simplul motiv ca fiecare nou Ministru insista sa isi puna amprenta asupra acestei controversate dari.

Acum a venit randul Rovanei Plumb, care a declarat ieri in cadrul unei emisiuni televizate ca are in plan reintroducerea taxei de poluare, a carei colectare, din spusele ei, nu a mai avut loc de la inceputului anului.

Aceasta declaratie poate fi oricand trecuta in dreptul multiplelor balbe ale Guvernului Ponta, deoarece taxa de prima inmatriculare a adus in continuare bani la buget in acest an. Ce a fost suspendata a fost prevederea legata de taxarea masinilor inmatriculate inainte de 1 ianuarie 2007. Restul masinilor noi si second-hand aflate la prima inmatriculare in 2012 in Romania au platit taxa de poluare ca in fiecare an de la introducerea ei.

Rovana Plumb a precizat ca exista sanse ca noua taxa de poluare sa fie redefinita sub forma unui impozit anual calculat in functie de nivelul de emisii corespunzator fiecarui automobil, asa cum este in multe tari europene. Aceasta noua strategie ar putea pune mari probleme tuturor soferilor cu masini vechi deja inmatriculate.

Ramane de vazut cum va evolua celebra taxa de poluare, dar sunt sanse slabe sa primim in sfarsit o formula coerenta si corecta, cu atat mai putin din partea unui Ministru care nu pare a sti ce se intampla in propria „curte”.

Adaugati comentariu