Romain Dumas a câștigat cursa de anduranță de la Le Mans, acum două week end-uri. Apoi a plecat spre SUA, ca să participe la cursa de viteză în coastă de la Pikes Peak. Și a câștigat-o și pe acesta. În două săptămâni, francezul a demonstrat că este un pilot magnific.

A obține două victorii de o asemenea anvergură, pe parcursul aceleiași luni, este extrem de obositor. Acest fapt devine cert, dacă privim filmul înregistrat în timpul cursei de la Pikes Peak, cu virajele luate la viteze de ordinul a 200 km/h, pe un traseu montan fără parapeți și alte amenajări. Totul necesită concentrare și coordonare perfecte, care consumă rapid energia. Mai ales după un efort de ore întregi pe traseul le la Le Mans.

La Pikes Peak, francezul a pilotat un prototip Norma M20, pus în mișcare de un propulsor Honda. Pentru a înțelege cât de performant este propulsorul, ascultați-i sunetul de la start, ce trădează comportamenul haotic, aproape incontrolabil, la turații joase. Apoi, ascultați-i sunetul în sarcină maximă, la turații superioare, și stabiliți singuri unde-i place mai mult. Vă propun să luăm o lecție de pilotaj de la unul dintre cei mai ”pe val” ași ai volanului, care demonstrează că-și poate adapta stilul la cele mai diferite condiții de pilotat extrem.

Norma M20 Pikes Peak 2016

Sursa foto: Yacco

Sursa informației: Road and Track