Dunlop Great Fightbacks: 10 povești de succes din motorsport

Dunlop lansează o nouă provocare fanilor motorsportului din intreaga Europa, invitandu-i sa voteze cea mai spectaculoasa revenire in lupta pentru titlu intr-o cursa din intreaga istorie a motorsportului, pe www.greatfightbacks.com.

Ca unul dintre cei mai de succes producători de anvelope din motorsport, cu peste 127 de ani de experiență și cunoaștere în cursele de profil, Dunlop a pus 10 povești de succes care să ne inspire pe lista scurtă a campaniei sale, 10 povești în care piloții, atât din cursele pe patru roți cât și din cele pe două roți, au arătat talent, determinare și angajament pentru a reveni în lupta pentru podium.

Prezentând câteva legende ale motorsportului, printre care se numără Sir Jackie Stewart, Jacky Ickx și Mike Hailwood, precum și staruri mai recente precum Marc Marquez, John McGuinness și Johnny Herbert, fiecare poveste se centrează pe relatări reale și motivaționale despre momentul în care piloții și-au depășit limitele pentru a atinge adevărata măreție.

Printre cele mai uluitoare povești se numără victoria din 1950 din cursa de 24 de ore de la Le Mans a lui Louis Rosier, care a trebuit să recupereze cele 30 de minute din cursă pierdute pentru a remedia o problemă la motor și parbrizul spart, victoria din 1968 a lui Jackie Stewart din Marele Premiu al Germaniei, adjudecată pe o infernală ploaie torențială, victoria din 1977 adusă de Jacky Ickx la Le Mans celor de la Porsche în pofida problemelor multiple pe care le-a avut cu mașina, revenirea lui Mike Hailwood după o pauză de 11 ani pentru a câștiga în 1978 la Isle of Man TT și recuperarea lui Johnny Herbert după o accidentare care i-a pus cariera în pericol și revenirea lui cu o victorie pentru Mazda în 1991 în cursa de 24 de ore de la Le Mans.

Seria poveștilor de succes continuă cu legenda DTM Bernd Schneider care și-a răscumpărat cariera neîmplinită din F1 cu dominarea competiției germane de turisme, cu revenirea lui Pedro Lamy după ce și-a rupt ambele picioare pentru a urca pe podium la Le Mans și în cursa de 24 de ore de la Nurburgring, cu victoria lui Marc Marquez din 2010 de la Estoril la clasa 125cc GP obținută după ce a luat startul de pe ultimele poziții ale grilei de start, cu victoria neașteptată a echipei britanice Jota la clasa LMP2 în 2014 și cu revenirea lui John McGuinness care și-a adjudecat victoria în 2015 la Isle of Man TT.

Xavier Fraipont, Managing Director, Dunlop Motorsport . “Suntem cu adevărat nerăbdatori să vedem care poveste va fi aleasă ca fiind ce mai mare revenire în cursă, cel mai Greatest Fightback al tuturor timpurilor,  de către fanii motorsportului din întreaga Europă.”

Fiecare persoană care va vota va intra automat în cursa pentru un bilet complet pentru două pesoane la cursa de 24 de ore de la Le Mans din iunie 2016.

Dunlop a furnizat anvelope pentru cele mai bune echipe de curse din lume încă de la inventarea anvelopei pneumatice din 1888. De atunci și până acum, timp de un secol și jumătate, Dunlop a jucat un rol important în a ajuta piloții să obțină unele din cele mai motivante performanțe în cele mai dure competiții de motorsport precum cursele de 24 de ore de la Le Mans și Nurburgring sau cursa de la Isle of Man TT.

Pentru a sublinia adevăratul său ADN, Dunlop a lansat recent noua campanie de brand ‘Forever Forward’. Punctul central al acestei campanii este noua reclamă comercială în care este spusă povestea unui pilot care caută în experința sa de o viață ”acea secundă care decide totul”.

Adaugati comentariu