Echipaj românesc pe podium în Raliul Greciei

Alex Filip Raliul Greciei

Raliul Acropolis este cunoscut ca fiind cea mai dificilă dintre etapele Campionatului European de Raliuri. Totuși, asta nu i-a împiedicat pe Alex Filip și Bogdan Iancu să urce pe podium!

Deși era cunoscută dintotdeauna ca fiind etapa de foc a sezonului, în acest an, Raliul Greciei i-a impresionat chiar și mai mult pe piloți. Cu un cartier general mutat într-o nouă locație și un total de 232 de km împărțiți în 12 etape de macadam, raliul a creat probleme echipajelor înscrise la start.

“Am mai concurat în Grecia și în 2014, dar traseul de anul acesta, unul pe care s-a concurat ani la rând în Campionatul Mondial, a fost cu mult mai dur. Am mers pe probe celebre precum Eleftehori, Elatia sau Rengini pe care au concurat toți marii campioni din WRC, iar atmosfera de aici a fost incredibilă”, a declarat Alex Filip.

Alex Filip Raliul Greciei

Dată fiind lipsa sa de experiență alături de Renaultul Clio R3T în competițiile internaționale, pilotul nostru și-a stabilit o strategie clară: a ”tras” de mașină fără să exagereze, evitând să forțeze inutil.

“Au fost multe porțiuni unde puteam jura că mă aflu la Raliul Sibiului pe cunoscutele probe speciale Crinți, Gâtu Berbercului sau Șanta. Am parcurs de două ori și cea mai lungă probă de macadam pe care am concurat vreodată, de peste 33 km, și sunt foarte încântat de noul Renault Clio R3T. Nu am avut niciun fel de probleme tehnice și astfel am putut să testăm diferite setări ale noii mașini de curse și să acumulăm experiență importantă pentru etapele viitoare”, declara acesta.

Alex Filip Raliul Greciei

În final, strategia de a aștepta greșeala adversarului a dat roade. Cum în Grecia, linia dintre trasa perfectă și ieșirea în decor este extrem de subțire, multe echipaje au abandonat sau au pierdut timp în cursă. Echipajul românesc s-a situat pe locul 3 la clasa ERC3, a mașinilor cu tracțiune pe două roți, și pe 18 la general, cu un timp total de 3h24m35s.

” Mă bucur că am putut arbora steagul României și de data aceasta atât la start cât și la sosire și le mulțumesc tuturor partenerilor noștri pentru susținere și echipei Turbotehnics Cluj Napoca pentru masina pe care au pregătit-o exemplar. Mulțumesc si celor care ne-au incurajat de acasa, a contat foarte mult”, a încheiat Alex.

Alex Filip Raliul Greciei

Să încurajăm în continuare echipajul românesc, care în perioada 4-6 august va fi prezent în Polonia, pentru a șaptea etapă a Campionatului European de Raliuri!

Adaugati comentariu