Exclusiv: Primul test cu noua Dacia mini SUV, Renault Kwid

Dacia se pregătește să lanseze propria versiune a crossoverului de oraș Renault Kwid. AutoExpert vă prezintă în avanpremieră primul test cu noua Dacia mini SUV.

După succesul lui Duster, Dacia va intra în 2017 într-o altă nișă cu potențial uriaș, cea a crossoverelor de clasă mini. Corespondentul Renault Kwid este deja disponibil în India, testul realizat de colegii noștri de la revista AutoX din aceeași țară fiind în măsură dezvăluie toate secretele viitorului mini SUV Dacia cu mai bine de un an înaintea debutului său oficial.

Renault Kwid nu a fost creat pornind de la un model actual, ci de la o platformă complet nouă menită să facă față inclusiv cerințelor europene. De altfel, șeful de proiect susține că Kwid a fost dezvoltat de la bun început pentru a corespunde tuturor normelor de siguranță din India, Brazilia și chiar Europa.

daciasuv2Cu alte cuvinte, structura de bază va fi aceeași și pentru modelul oferit sub sigla Dacia pe piețele europene, cu amendamentul adaugării unor kilograme suplimentare aferente echipamentelor de siguranță inexistente în India, țară unde sisteme precum ABS și ESP nu sunt disponibile, iar opțiunea pentru airbag-ul șoferului apare doar la modelul de vârf.

Kwid cântărește numai 669 kg, Renault lucrând intens pentru a reduce la minimum complexitatea constructivă a mașinii și, implicit, numărul de componente. Spre exemplu, există un singur ștergător de parbriz și numai trei bolțuri la fiecare roată.

Aspectul practic nu a fost, însă, trecut în plan secund. Deși este o maşină de clasă mini, Kwid oferă un volum record de 300 litri pentru portbagaj, iar spațiul în spate este, de asemenea, generos, înălțimea interioară fiind de referință în segment. Garda la sol nu este nici ea de neglijat, cei 180 mm anunțati de Renault fiind mai mult decât suficienți pentru drumurile neasfaltate specifice zonelor rurale.

Cum se conduce, însă, primul mini SUV Dacia? Descoperiți impresiile exclusive de la volanul lui Renault Kwid în numărul 168 al revistei AutoExpert, disponibilă începând de astăzi la punctele de difuzare a presei și în benzinării.

Adaugati comentariu