Gama Renault Scenic se înnoiește pentru anul 2012

Popularele MPV-uri produse de Renault (Scenic, Grand Scenic) au trecut printr-o suită consistentă de modificări, de la designul exterior până la partea tehnică.

Similar modelului Megane, care a trecut si el recent printr-un facelift, noua familie Scenic se prezinta cu modificari menite sa ii mentina statutul de lider in categoria monovolumelor compacte. Din punct de vedere al designului se remarca noua forma a spoilerului fata ce integreaza lumini de zi cu LED-uri. Totodata, blocurile optice fata si capota au trecut si ele printr-un filtru estetic pentru a se alinia la imaginea generala a masinii. Odata cu facelift-ul au fost introduse si doua noi culori in gama: Grenat Red si Majorelle Blue.

Singura interventie aplicata interiorului se remarca la nivelul schemei coloristice, cu doua noi optiuni (pe bej si negru). In rest, ne putem astepta la aceeasi calitate buna a materialelor si la multiple spatii de stocare. Apar si doua noi sisteme de siguranta bazate pe o camera plasata in spatele oglinzii centrale.

Primul avertizeaza soferul daca masina paraseste fara semnal banda de deplasare, iar al doilea cupleaza automat faza lunga in cazul in care nu se detecteaza trafic din fata. Nu putem vorbi despre vreo premiera in segment relativ la cele doua sisteme de siguranta, dar posibilitatea de a opta pentru ele reprezinta un plus.

Gama de motorizari primeste un nou exponent diesel 1.5 dCi 110 CP, intitulat Energy dCi 110 CP, ce reprezinta o versiune puternic modificata a clasicului 1.5 dCi. Mai nou, cuplul a fost crescut cu 20 Nm, emisiile de CO2 sunt cifrate la 105 g CO2/km, iar consumul mediu este de 4.1 l/100 km. In acelasi timp inginerii Renault au investit mult si pe partea de insonorizare, o problema pentru versiunea actuala 1.5 dCi.

Adaugati comentariu