Honda pregăteşte noi motoare turbo VTEC pentru viitorul Civic

Honda_noi_motorizari_turbo_Civic_2017_AutoExpert

Honda schimbă direcţia şi se va concentra pe motoare supraalimentate în viitorul apropiat. După ce a proiectat un motor de performanţă pentru Civic Type R, folosind metoda supraalimentării, pentru viitoarea generaţie Honda Civic, constructorul japonez pregăteşte alte motorizări complet noi.

Mai avem puţin de aşteptat, adică până în 2017, atunci când este programată lansarea viitoarei generaţii Honda Civic. Acel moment va marca şi debutul a două motorizări noi, ce vor dispune atât de tehnologie VTEC (sistem variabil de distribuţie) cât şi de supraalimentare.

Respectând tendinţele mondiale de downsizing, noile unităţi vor avea capacităţi cilindrice de 1, respectiv 1,5 litri şi se vor găsi încă de la început în configuratorul următoarei generaţii Honda Civic (undeva la începutul anului 2017). Motoarele noi vor face parte din familia Earth Dreams Technology, iar inginerii de la Honda promit că vor fi o combinaţie excelentă de performanţă şi de economicitate în ceea ce priveşte consumul de combustibil.

Honda se laudă deja cu o experienţă reuşită în ceea ce priveşte această familie de noi motoare, primul VTEC Turbo fiind o unitate de 2 litri, care echipează deja noul honda Civic Type R şi care produce o putere maximă de 310 CP. Cu acest ˝suflet˝ Type R poate accelera de la 0 la 100 km7h în doar 5,7 secunde.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top