Lista celor şapte candidate la titlul Car of the Year 2016

Car-of-the-Year

Juriul prestigiosului concurs „Car of the Year” a anunțat automobilele candidate la titlul de anul viitor. Pe lista celor șapte mașini intrate în lupta pentru titlul suprem se regăsesc şi un model de lux – noul BMW Seria 7 sau o maşină sport, Mazda MX-5.

Inițial, organizatorii ediției din acest an au selectat 35 de modele, toate lansate în ultimele 12 luni pe piețele din Europa. Lista scurtă a modelelor nominalizate la titlul Car of the Year in Europe 2016 include, în ordine alfabetică:

Audi A4
BMW 7-serie
Jaguar XE
Mazda MX-5
Opel Astra
Skoda Superb
Volvo XC90

Conform tradiției recente, câștigătorul va fi anunțat în prima zi de presă a Salonului de la Geneva, pe 29 februarie 2016. Cu o lună înaintea festivității de premiere, modelele nominalizate vor fi supuse unei sesiuni speciale de teste, lângă Paris, în Franța. Printre cele 35 de maşini din lista preliminară se numărau şi câteva modele cu şanse puternice la titlu precum Audi Q7, BMW X1 şi Mercedes GLC.

Anul trecut, titlul a fost câștigat de VW Passat, care a surclasat Citroen C4 Cactus şi Mercedes C-Class.

Din juriul prestigiosului concurs „Mașina Anului în Europa” fac parte 58 de membri din presa de specialitate, originari din 22 țări europene.

Adaugati comentariu