Maria Șarapova, la volanul unui bolid Porsche

Maria Șarapova

Maria Șarapova ar putea să se reprofileze, dacă revenirea în tenis după o suspendare de 12 luni, i se va părea prea complicată. Sponsorizată de constructorul auto german Porsche, rusoaica spune că a fost mereu fascinată de sporturile cu motor.

Maria Șarapova se pregătește să revină pe terenurile de tenis, după o suspendare care o ține spectator la competițiile WTA un an de zile. Depistată pozitiv cu Meldonium, frumoasa rusoaica a pierdut milioane de euro în urma scandalului de doping. Nike și Tag Heur au suspendat contractele de sponsorizare cu jucătoarea de tenis, dar Porsche a rămas alături de ea, după ce inițial anunțase că rezultatul testului îi afectează serios imaginea.

Maria Șarapova

Șarapova nu a stat degeaba în perioada în care a fost suspendată. Obligațiile contractuale față de Porsche au transformat-o într-un veritabil globetrotter, rusoaica spunând că a călătorit mai mult în perioada suspendării decât atunci când se deplasa la turneele de tenis. Recent, aceasta a fost la standul Porsche de la Salonul Auto de la Los Angeles, dar și la inaugurarea Complexului Porsche Experience din orașul californian, alături de actorul Patrick Dempsey, cunoscut din serialul Anatomia lui Grey, și de Wolfgang Porsche, moștenitorul imperiului auto.

Deținătoare a 5 titluri de Grand Slam, Șarapova are reputația unui șofer foarte bun. Cei de la Porsche au pus-o deja la încercare. Fostul număr 1 WTA a reușit să treacă cu brio proba jaloanelor. La ora actuală, Șarapova conduce un Porsche 911 Carrera GTS, un bolid care valorează peste 100.000 de euro.

În 2010, Șarapova încheiase cu Nike un contract în valoare de 70 de milioane de euro, pe o durată de opt ani. Rusoaica avea și un contract de sponsorizare cu Tag Heur, semnat în 2004. În 2015, Forbes a desemnat-o cea mai bine plătită sportivă din lume pentru al 11-lea an consecutiv, aceasta încasând în 2015, 16 milioane de lire sterline numai din sponsorizări. Federația Internațională de Tenis a decis inițial ca Șarapova să fie suspendată pe doi ani după ce testul antidoping a ieșit pozitiv, În urma unui apel, i-a redus suspendarea la jumătate. Așa că rusoaica va reveni pe terenul de tenis în aprilie 2017.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top