Mercedes G-Class Professional: Întoarcerea la rădăcini

Mercedes G 350 d Professional

După ce s-a transformat din vehicul militar în tot-teren de lux, Mercedes G-Class primește o variantă de echipare care-l ”aruncă” din nou pe coclauri. Astfel, el redevine un model pentru puriști, grație variantei G 350 d Professional.

Nimeni, niciodată n-a putut contesta capacitatea de off-roader a clasei G. Indiferent de nivelul de echipare și de motorizare, aproape că nu exista teren pe care tancul din Stuttgart să nu-l răzbească. Iar dacă până acum mai puteam număra pe degetele unei mâini locurile unde chiar și lui îi era greu să ajungă, Mercedes a pus capăt situației.

Mercedes G 350 d Professional

Și asta pentru că nemții revin la conceptul mașinii pure de teren din 1979, dar îl transpun în zilele noastre. La fel ca și restul variantelor, noua versiune beneficiază de același șasiu rigid, de tracțiune integrală permanentă, cu reductor și de 3 diferențiale blocabile electric. Deja din start avem de-a face cu o mașină de teren de primă mână.

Mercedes G-Class

Totuși, pentru a-i oferi un cuplu pe măsura performanțelor șasiului și a sistemului de tracțiune, Mercedes a umblat la V6-le diesel de 3 litri, aducându-i un plus de 34 CP și 60 Nm. Astfel, înarmat cu 245 CP dezvoltați la 3600 rot/min, și, mai important, cu 600 Nm între 1600 și 2400 rot/min, G 350 d Professional e gata să dea piept cu orice provocare. Chiar și cu cele legate de consumul de motorină, pentru că noua variantă este mai economică cu 15,4% decât precedenta, în condițiile puterii crescute cu 33%.

Mercedes G-Class

Și aspectul exterior este în concordanță cu performanțele: calandru negru mat, jante negre din aliaj, pneuri 265/70 R 16 și gardă la sol mărită cu 10 mm. Ultimele două modificări aduc cu sine și creșterea unghiurilor de atac, la 36° (față de 30° la varianta standard), respectiv de degajare, la 39° (30° pentru G 350 d). Să mai menționăm și sarcina utilă de 592 kg, respectiv masa remorcabilă, de 3,2 tone, utile celor ce vor să trasnporte ajutoare alpiniștilor blocați pe versant.

Mercedes G 350 d Professional

În interior, niciuna dintre dotările de confort cu care G-Class și-a obișnuit clientela n-a dispărut, dar preșurile cu suprafață aderentă și drenaj al apei din habitaclu amintesc de caracterul de lamberjack al modelului.

Mercedes G-Class

Dacă frecventați zonele mlăștinoase, o bară de protecție din oțel, pregătită pentru troliu poate fi montată opțional. La fel de opționale sunt și grilele de protecție pentru blocurile optice, geamurile spate fumurii, portbagajul de plafon cu grilaj, podeaua din lemn pentru portbagaj și trapele din aluminiu pe praguri, care permit descărcarea facilă a obiectelor de pe plafon.

Noul model poate fi deja comandat, la prețuri începând cu 79.968€, urmând ca livrările să înceapă în septembrie.

 

Adaugati comentariu