Mercedes X-Class va deveni primul pick-up destinat producției de serie pe scară largă înnobilat de steaua în trei colțuri. Kai Sieber, directorul Mercedes Design Brands & Operations, dezvăluie filozofia stilistică a noului model.

Pentru a-i reflecta versatilitatea, Mercedes-Benz a prezentat două versiuni ale conceptului, Concept X-Class powerful adventurier (Puternicul aventurier, varianta dedicată amatorilor de off-road) și Concept X-CLASS stylish explorer (Exploratorul stilat, versiunea destinata utilizarii prepoderent urbane si pe asfalt).

Vopsit într-un alb metalizat rece, Mercedes Concept X-CLASS stylish explorer arată că Mercedes va face o declarație de stil în acest segment. Partea frontală vine cu grila cu o singură lamelă, cu steaua Mercedes amplasată central, în stilul elegantelor coupé-uri Mercedes-Benz, iar jantele de 22 de inchi cu un finisaj contrastant în antracit cromat, asigură o înfățișare impunătoare.

Cea de-a doua abordare, Conceptul X-CLASS powerful adventure cu un finisaj galben-lămâie, ilustrează ideea că viitorul X-Class va beneficia de toate punctele forte ale unui pick-up clasic, fiind dur, funcțional, puternic, cu veleități off-road. Anvelopele  de mari dimensiuni, 35×11.50, sau garda la sol uriașă impun respect încă de la prima vedere. Grila radiatorului specifică SUV-urilor, cu două lamele, scutul față și spate, protecțiile aripilor și arcadele roților îmbrăcate în carbon mat subliniază caracterul off-road. Un troliu electric montat în partea din față și un cârlig metalic în partea din spate sunt din nou indicii ale durității și forței viitorului pick-up.

Mercedes X-Class va fi produs în colaborare cu Alianța Renault-Nissan. Producția pentru piața europeană, pentru cea australiană și pentru cea sud-africană va demara la uzina Nissan de la Barcelona, Spania, în 2017. Modelele X-Class rezervate pieței din America Latină vor ieși de pe liniile de asamblare ale uzinei Renault de la Cordoba, Argentina, începând cu 2018.