Mitsubishi Ground Tourer – viitorul Outlander?

Mitsubishi Ground Tourer

Mitsubishi începe pregătirile pentru înlocuirea modelului Outlander și, odată cu ele, joaca de-a șoarecele și pisica. Șoarecele este imaginea-teaser cu noul concept Mitsubishi Ground Tourer, iar pisicile sunt jurnaliștii care nu pierd nicio ocazie pentru a-i ”vâna” liniile.

În ultima vreme, moda teaserelor ”pe episoade” a luat proporții. Cele mai recente exemple sunt Audi, care a hrănit mediul virtual cu lingurița, publicând detalii despre noua generație A5 în mai multe teasere, și Porsche, care a aruncat o mulțime de pastile despre noul Panamera, ce va fi prezentat oficial mâine seară.

Japonezii nu se lasă mai prejos, prezentând o primă fotografie cu silueta unui SUV, ce se presupune că se va transforma în viitorul Outlander. Cei care nu au răbdare până în toamnă, la Salonul Auto de la Paris, pot distinge liniile decis trasate ale conceptului, care creează o siluetă puternică, plină de personalitate. Suprafața vitrată pare îngustă și scurtă, având doar două geamuri laterale. În stilul Range Rover Evoque, geamurile se îngustează spre spate într-un desen dinamic, încheiat cu luneta extrem de înclinată. Oglinzile laterale au o linie extrem de fină, semn că au fost înlocuite cu camere video. Linia simplă și dinamică nu este întreruptă de mânerele ușilor, care sunt…inexistente.

Mitsubishi Ground Tourer

 

În partea frontală pare că avem de-a face cu două prize de aer supradimensionate, prelungite de o tușă curbată, până pe aripile din spate. Ele vor răci eficient motorul termic al plug-in hibridului, despre care Mitsubishi n-a suflat, încă, nicio vorbă. Poate în al doilea episod al serialului Mitsubishi Ground Tourer teaser. Nici sistemul de tracțiune n-a fost încă dezvăluit, însă japonezii spun că modelul va oferi ”călătorii fără efort pe șosea și în afara ei, indiferent de condițiile de rulare”, semn al prezenței tracțiunii integrale.

Mitsubishi EX Concept

Noul Outlander se va alătura unui model mai mic, pe care Mitsubishi îl va lansa în 2018, drept concurent pentru Nissan Juke, Kia Soul și Renault Captur. El se va baza pe conceptul EX, prezentat de niponi la Geneva Motor Show, în acest an, și pe care-l puteți vedea în imaginea de mai sus.

SUV-ul de segment B, va fi urmat de un alt crossover, situat imediat deasupra sa, însă sub Outlander. Acesta este prefigurat de conceptul XR PHEV II, care-a fost prezentat tot la Geneva, în acest an, și pe care îl aveți figurat mai jos.

Mitusbishi XR PHEV II Concept

Adaugati comentariu