Advertisement

Nissan își alimentează fabrica cu energie sustenabilă

Energie sustenabila - Nissan Sunderland - Brexit

Nissan își ia în serios rolul de promotor al tehnologiei eco, alimentându-și uzina din Marea Britanie cu energie electrică provenită din resurse nepoluante. Partea interesantă: fabrica asamblează modelul electric Nissan Leaf, devenind astfel un adevărat manifest împotriva poluării.

Nissan a anunțat deja că se va implica activ în lupta împotriva poluării. În viitor, autovehiculele sale vor alimenta case și birouri și chiar vor aduce bani proprietarilor! Și, cum viitorul începe azi, Nissan începe ofensiva prin a-și alimenta principala fabrică din Europa cu energie solară și eoliană.

Energie sustenabilă

Practic, japonezii au instalat 19.000 de panouri fotovoltaice de 4,75 MW. Ele se alătură, astfel, celor 10 turbine de vânt deja existente, generând suficientă energie verde pentru a asambla 31.000 de mașini anual!

”Am construit peste 50.000 de Nissan Leaf în Europa, iar acum am scos pe piață modelul cu autonomie de 250 de km. Pe lângă deja existentele 10 turbine de vânt, care generează energie pentru fabrica din Sunderland, acest nou ansamblu de celule solare va reduce și mai mult impactul asupra mediului pe care-l au vehiculele Nissan de-a lungul vieții”, a spus Colin Lawther, membru în conducerea Nissan Europa.

 

Turbinele erau funcționale încă din 2005 și produceau 6,6 MW, iar acum, împreună cu cei 4,75 MW produși de celulele proaspăt date în folosință, vor asigura 7% din totalul de curent necesar fabricii. Poate că nu pare mult, dar dacă ne gândim la nivelul de poluare pe care-l atinge o astfel de uzină, valoarea capătă greutate.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top