Pe val: vânzările Honda în Europa au crescut cu 28.1%

2015 Honda Civic Type R

Prezentam ieri creșterea numărului de înmatriculări ale autovehiculelor în Europa. Evoluția vânzărilor în primul trimestru este impresionantă. Honda confirmă azi trendul ascendent și, mai mult, se cațără până spre vârful clasamentului.

Și asta pentru că, datorită celor 49.836 de unități comercializate în lunile ianuarie – martie, marca niponă cunoaște o creștere de 28.1% comparativ cu anul trecut. Ca și în cazul coreenilor de la Hyundai, care și-au împrospătat gama de mașini în proporție de 80% anul trecut, și Honda pune tot pe seama modelelor revizuite succesul uriaș de care se bucură.

2015 Honda HR-V

Cel mai de succes model a fost crossoverul HR-V pe care l-au preferat 9631 de europeni. Totodată, Jazz a fost vândut mai bine decât anul trecut cu 9.3%. Cea mai spectaculoasă creștere a fost în Italia care, cu cele 2447 unități Honda înmatriculate, a urcat vânzările japonezilor cu 108.8%! Vin din urmă Germania, cu 41.2% creștere și Spania, cu 34.5%. În Marea Britanie, Honda a reușit să vândă aproape 40% din totalul de mașini comercializate în Europa, aceasta fiind principala piață de desfacere de pe bătrânul continent. Să nu uităm că principalele modele destinate Europei sunt asamblate în fabrica din Marea Britanie, așa că Honda joacă pe teren propriu în Albion.

2015 Honda Jazz

 

Așteptăm cu interes reintroducerea modelelor cu tehnologie electrică pe piețele din Europa, fapt care le-ar asigura japonezilor creșteri și mai impresionante, în virtutea vânzărilor fără precedent pe care le înregistrează modelele hibride și electrice.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top