Primele 10 Volvo C30 DRIVe Electric au fost livrate!

Compania de electricitate Goteborg Energi este primul beneficiar al proiectului electric demarat de suedezii de la Volvo. Versiunea DRIVe Electric a lui C30 anunta o autonomie full-electric de 150 de km.

Din exterior arata aproate identic cu un C30 standard, dar versiunea DRIVe Electric a renuntat complet la aportul unui motor clasic cu aprindere interna in favoarea propulsiei electrice. Un motor electric si un pachet de baterii ce foloseste tehnologia li-ion asigura o autonomie teoretica de 150 km, in conditiile unei viteze maxime de 130 km/h.

Sprintul de la 0 – 100 kmh se realizeaza in 10.5, o valoare ce egaleaza performantele unui motor pe benzina conventional de 100 CP. Daca cererea pentru automobilele electrice va creste, conducerea Volvo ia in calcul extinderea acestui program electric (cifrate pentru moment la 250 de unitati) si pentru productia de serie.

Premisele pentru acest scenariu se anunta pozitive, peste 90% din europenii care fac zilnic naveta parcurg sub 150 de km pe zi. Daca reincarci C30 DRIVe Electric dintr-o sursa ecologica (spre exemplu energie provenita de la centralele eoliene) putem vorbi de transport cu emisii de CO2 zero.

Pana in 2020  se asteapta ca intre 5 si 10% din parcul auto din Suedia sa fie propulsat exclusiv electric, evolutie generata atat de costurile si taxele in crestere pentru motoarele conventionale, dar si de cresterea responsabilitatii soferilor legata de mediul inconjurator.

Nivelul de siguranta oferit de C30 DRIVe Electric respecta standardele gamei producatorului suedez. De fapt, tinta pe termen lung a inginerilor Volvo este de a creea masini cat mai sigure indiferent de modul de propulsie de care vor beneficia. Restul unitatilor din programul electric Volvo vor fi livrate incepand din aceasta toamna.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top