Renault Captur Wave – cutie manuală pe motorul de 120 CP

Renault Captur Wave

Renault lansează în Franța o ediție limitată a crossoverului Captur, numită Renault Captur Wave. Ea este pregătită să facă valuri în segment, cu elemente de stil unice și 120 CP proveniți din propulsorul turbo pe benzină. Acum, acesta este oferit, în premieră, cu transmisia manuală în 6 trepte.

Păi și cu România cum rămâne? Poate, mai târziu. Momentan, modelul a fost anunțat doar pentru piața franceză. Acolo, Captur este liderul segmentului SUV-urilor de oraș, cu o cotă de piață de 8,7%, dată de cele 32.000 de unități vândute de la începutul anului.

Renault Captur Wave

Ediția specială vine într-o singură culoare, nou-nouță, ce-i drept: Pearlescent White, sau, mai pe românește, alb perlat. Aceasta contrastează puternic cu plafonul negru și jantele pe 17 inci, negre, dar cu aspect de diamant și centru albastru. Valuri albastre apar și pe plafon, carcasele oglinzilor și protecțiile din plastic ale ușilor, și pătrund în habitaclu, pe tapițerie și contururile consolei centrale.

Sub barele de protecție se află scuturi argintii, asortate cu elementele crom-mat din interior. Iar ca să nu-l confundăm cu echipările tipice ale gamei Captur, francezii l-au înzestrat cu embleme Wave pe aripile din față.

Renault Captur Wave

Sub capota lui Renault Captur Wave, motorul turbo, pe benzină, de 120 CP face echipă cu transmisia manuală în 6 trepte, promițând performanțe decente micuțului SUV. Asta dacă ținem cont că, echipat cu transmisia automată, Captur accelerează 0-100 km/h în 10.9 secunde și atinge 192 km/h. Să-l așteptăm oare și sub capota gamei Sandero/Logan cu facelift?  Firește, clienții francezi au posibilitatea să comande oricare dintre motorizările diesel și pe benzină din gama Captur, și asta începând chiar de azi.

Avantajul principal este acela al prețului: clienții beneficiază de o economie de 900 de euro, față de varianta în care comandă opționalele separat. Astfel, pentru echiparea cu motorul de 120 CP, prețul este de 22.000 €, iar pentru varianta 1,5 dCi 110, prețul urcă la 24.800 €.

Adaugati comentariu