Acesta este noul Renault Megane Estate! Renault ni-l prezintă într-o serie de clipuri, dezbrăcat de orice secret, la mai bine de 6 luni de la lansarea versiunii hatchback.

Breakul reprezintă a doua și ultima caroserie a celei de-a patra generații a modelului compact francez. Și asta pentru că, spre deosebire de generația anterioară, Renault a decis să renunțe la versiunile cu 3 uși și cabrio. Desigur, mai rămâne sedanul, însă, deși derivat din familia Megane, indiciile arată că acesta își va păstra numele de Fluence.

La exterior, apartenența la gama Megane este evidentă, varianta break afișând, totuși, diferențe evidente față de hatchback, începând cu ușile din spate. Acestea prezintă o linie ascendentă a suprafeței vitrate și se continuă cu un ultim geam lateral, delimitat de un element în formă de bumerang. Linia plafonului este descendentă, iar ultimul montant puternic înclinat, fapt care limitează latura practică, în detrimentul aspectului dinamic.

2017 Renault Megane Estate

Acest lucru este evident, dacă privim volumul portbagajului: 580 de litri în configurație cu 5 locuri și 1500 litri, cu bancheta rabatată, valori medii printre break-urile de segment C. Astfel, Peugeot 308 SW, VW Golf Variant și Honda Civic Tourer rămân în top, chiar dacă Renault Megane Estate dispune de cea mai mare lungime a suprafeței de încărcare: 2,77 m. În plus, spațiul pentru genunchi atinge 216 mm, fiind unul dintre cele mai generoase din segment.

2017 Renault Megane Estate

Deși nu are cel mai încăpător portbagaj, noul Renault Megane Estate se instalează în topul celor mai aspectuoase break-uri, având cea mai mică înălțime și cel mai mare ecartament din clasă. Latura sportivă este susținută de sistemul de direcție integrală unic în segment, numit 4Control, care virează roțile din spate în sens opus celor din față la viteze reduse, respectiv în aceeași direcție la peste 100 km/h. Beneficiile sunt un diametru de bracaj mic și o stabilitate remarcabilă în virajele luate la viteze mari.

2017 Renault Megane Estate

Sub capota din față, nicio surpriză: Renault a decis să păstreze gama de motorizări de pe Megane hatcback.  Propulsoarele disponibile în primă fază sunt cele diesel dCi, de 1,5 litri (90 și 110 CP) și 1,6 litri (130 CP) și cele pe benzină TCe, de 1,2 litri (100 și 130 CP), respectiv motorul aspirat SCe de 115 CP – cuplat la o cutie manuală cu 5 trepte. Acesta va înlocui practic vechea unitate aspirată de 110 CP.