Renault vrea autonome ieftine până în 2020

Renault Espace

Pare că în ultima vreme toată lumea vorbește despre sisteme autonome de conducere, conectivitate wireless și mașini electrice. Dacă ultimele sunt deja prezente de ani buni pe șosele, nu același lucru putem spune despre tehnologia de rulare autonomă. Când o sa vedem automobilele autonome zburdând în trafic? Renault face eforturi pentru ca aceasta să intre în legalitate cât mai curând.

Reprezentnații companiei franceze au luat azi parte la ședința din Amsterdam a celor 28 de miniștri ai transporturilor din statele membre UE, demonstrând ceea ce poate face un automobil echipat cu tehnologie de rulare autonomă. Scopul acestei întâlniri este ca miniștrii să semneze un document care să favorizeze introducerea mai rapidă în legalitate a sistemelor de rulare autonomă.

Renault Espace

Renault este implicat activ în dezvoltarea acestui tip de vehicul și de aceea promovează modificarea legislației actuale în favoarea dreptului de circulație a mașinilor autonome. Cu ocazia întâlnirii, Renault a adus și 3 exemplare de Espace dotate cu ultima tehnologie în domeniu. Cu sute de ore petrecute în trafic și cu un precursor precum conceptul Next Two, prezentat de Renault cu 2 ani în urmă, MPV-urile demonstrative ilustrează clar siguranța sistemelor autonome.

Ele reprezintă un pas spre scopul producătorului francez de a oferi până în 2020 și la prețuri accesibile, tehnologie autonomă care să nu solicite atenția șoferului. Principalul lor avantaj va fi gradul crescut de siguranță în trafic și crearea unei călătorii la fel de plăcute pentru șofer ca și pentru ceilalți pasageri.

Adaugati comentariu