Test drive Dacia Logan 10 ani 2014

 

10 cu felicitări!

 Dacia Logan (10)

Acum zece ani, Dacia avea să schimbe fundamental noţiunea de „Made in Romania”, lansând un hit pe nume Logan. Ediţia limitată, LOGAN 10 ANI, creată exclusiv pentru clienţii români, este sufletul petrecerii date în cinstea acestei aniversări.

 Dacia Logan (12)

Se împlinesc 14 ani de când AutoExpert Nr. 2 a scris primul articol despre Dacia SuperNova, cel dintâi produs al constructorului din Colibaşi lansat sub stricta supraveghere Renault. De atunci şi pâna astăzi, paginile dedicate mărcii Dacia au curs necontenit, de la etapele intermediare reprezentate de SuperNova sau Solenţa, până la gama completă de modele şi motorizări care au fost prezentate cu mândrie în ultima perioadă. Logan reprezintă pentru Dacia declaraţia de forţă, fapt consemnat în numărul 42 al revistei, odată cu primele teste internaţionale organizate la Cappadocia.

Dacia Logan (13)

Povestea continuă cu primul supertest organizat de o revistă auto, ce-l are ca actor principal pe tânărul Logan într-o companie numeroasă. Acesta este şi momentul în care redacţia AutoExpert a făcut turul României la volanul acestui model. La începutul lunii octombrie 2004, 7 maşini, în frunte cu noul Logan, conduse de echipa AutoExpert, au pornit din Bucureşti într-un mega test drive desfăşurat pe o distanţă de aproape 2.000 de kilometri. Itinerariul a cuprins peste 40 de localităţi din România şi a durat patru zile. În cei zece ani de carieră de până acum, Logan a cucerit peste 1.400.000 de clienţi din 42 de ţări ale lumii, din Nordul Europei până în Orientul Mijlociu şi Africa de Nord, fără a uita Oceania sau America Centrală şi de Sud. Dacia a decis să sărbătorească împlinirea acestor 10 ani printr-o serie limitată dedicată exclusiv pieţei din România şi care este comercializată sub denumirea „LOGAN 10 ANI”. Această serie are la bază nivelul de echipare Lauréate şi se prezintă cu modificări la nivelul exteriorului prin proiectoare faţă dublu optice, sistem de semnalizare pe oglinzile retrovizoare, un stripping de culoare neagră la nivelul stâlpului central, protecţii laterale de culoare neagră pentru portiere, mască de culoare roşu închis pentru blocurile optice spate, baghetă de decor de culoare neagră pentru bara de protecţie spate, jante de oţel de 16’’ Dark Metal. Tot la exterior regăsim o personalizare discretă pentru a pune în valoare această aniversare istorică a gamei Dacia: pe montantul spate este aplicat un sticker, iar o plăcuţă metalică ce conţine logo-ul special al seriei limitate se află pe pragurile din faţă.

 

Dotări în plus

Dacia Logan (1)

La interior avem acum tapiţerie şi ambianţă noi, precum şi o planşă de bord schimbată, dominată de consola centrală care încorporează un echipament prezent în premieră pe marca Dacia şi dedicat exclusiv clienţilor din România, respectiv aerul condiţionat cu reglare automată. La o privire mai atentă se pot observa consola centrală « Noir Brillant », aeratoarele centrale dreptunghiulare cu contur crom satinat, spaţiul de depozitare închis în partea superioară a planşei de bord, mânerele ergonomice cu aspect „Noir Bleuté Brillant” pentru uşile din faţă, geamurile electrice faţă cu impuls pe partea şoferului (comenzile sunt acum pe portierele uşilor din faţă), geamurile electrice spate (comenzi pe portierele uşilor din spate dar şi pe consola centrală). Printre echipamentele opţionale care adaugă un plus de conectivitate şi de confort la volan se regăsesc sistemul Medianav cu harta Europei sau regulatorul cu limitator viteză (cruise control) alături de volanul îmbrăcat în piele.

Dacia Logan (15)

Seria limitată „LOGAN 10 ANI” este disponibilă cu două motorizări: un propulsor pe benzină (1.2 16V 75 CP) şi un altul pe motorină (1.5 dCi 75 CP). În ceea ce priveşte preţurile, acestea sunt de 9.400 Euro (TVA inclus) în cazul motorizării pe benzină şi 11.300 Euro (TVA inclus) pentru motorizarea diesel, şi sunt disponibile deja la vânzare în orice showroom Dacia din ţară.

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Mazda MX-5 NC autoexpert.ro

Second hand – Mazda MX-5 NC (Mk III)

Cu mașina asta, MX-5 NC, mergi la sigur, pentru că fiabilitatea și plăcerea de a conduce merg mână-n mână! Foto: Mazda Conducere

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Tradiția ne arată că ediția din februarie a revistei Auto Expert este dedicată, în egală măsură, pragmatismului și creativității. Și cine suntem

Scroll to Top