VIDEO: Cursă de accelerare între un Bugatti Veyron și un Koenigsegg CCXR

Dacă vrei să cauți viteze de top în lumea auto, mai mult decât îți oferă Bugatti Veyron sau Koenigsegg CCXR e foarte complicat să obții.

Poate doar performanțele pe care le poate obține un dragster alimentat cu combustibil superior, pe o pistă de încercare cum sunt cele din Bonneville, să reușească să concureze și eventual să depășească cifrele fabuloase de care sunt capabile cele două hipercar-uri.

Iar de la apariția lor a existat întotdeauna un război tăcut, la distanță, între cele două modele. Deși ele sunt foarte asemănătoare judecând după datele oficiale furnizate de producători – două locuri, motoare montate central, 1.000 CP, prețuri foarte, foarte mari – transpunerea lor de la proiect la realitate a fost complet diferită.

Un model a beneficiat de cele mai avansate tehnologii pe care un mare grup auto le-a dezvoltat de-a lungul timpului, și de resurse financiare însemnate (Bugatti Veyron), în vreme ce concurentul din cursa ce urmează s-o urmăriți în cele ce urmează a plecat de la un vis, undeva în Scandinavia.

Deci care ar putea să fie mai rapid în linie dreaptă? Durduliul cu tracțiune integrală și cu un nume care a făcut istorie în industria auto, sau junele scandinav cu propulsie spate? Cineva a avut această idee și a pus-o în aplicare. Cele două hipercar-uri pornesc cu start lansat de la viteza de 60 de km/h și ating până la finalul duelului viteze care depășesc bariera de 310 km/h.

Sursa:
www.autoblog.com
http://www.autoblog.com/2011/11/07/bugatti-veyron-vs-koenigsegg-ccxr-in-white-hot-drag-race/

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top