Vis în producție de serie: Aston Martin V12 Zagato

Prezentat inițial sub formă de show-car, Aston Martin V12 Zagato a primit recent acceptul pentru producția de serie. Pentru „doar” 330.000 de lire sterline poți pune mâna pe unul dintre cele 150 de exemplare care vor fi produse.

Atunci cand a fost prezentat in premiera in cadrul Villa D’Este Concours D’Elegance oficialii Aston Martin nu aveau in plan producerea unei versiuni de serie a acestui concept. Reactiile pozitive primite din partea fanilor marcii i-au convins insa pe britanici sa isi modifice planurile de viitor.

Exclusivitatea este garantata, chiar si daca privesti dincolo de seria redusa de exemplare care vor fi produse. Designul, atentia pentru detalii cat si performantele ii garanteaza lui Aston Martin V12 Zagato un loc in orice garaj de vis. Modelul va fi asamblat manual la fabrica Aston Martin din Gaydon avand drept piesa de rezista panourile exterioare din aluminiu care vor fi finisate manual. Dincolo de ele sta un sasiu din aluminiu preluat de la modelul V12 Vantage plus un numar mare de panouri din carbon.

Tot de la varful de gama Aston Martin a fost imprumutat si propulsorul V12 aspirat de 6 litri, 510 CP si 570 Nm. Cifrele finale legate de performante nu au fost inca anuntate dar ne asteptam la o viteza de top de 305 km/h si un sprint pana la 100 km/h in jur de 4 secunde.

Primul model de serie va fi prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt din septembrie laolalta cu doua modele V12 Zagato preparate pentru cursa de 24h de la Nurburgring. Asadar, pedigree-ul sportiv se afla in echiparea standard. Productia va debuta in vara anului 2012, asa ca doritorii nu vor avea decat sa plateasca avansul si sa se inarmeze cu rabdare.

Adaugati comentariu