Voiam mașină roșie, dar mi-am luat argintie! De ce nu cumpărăm mașini în culorile pe care le vrem?

mașina roșie culori mașini Miss A

Jumătate dintre șoferii români vor o mașină de altă culoare decât aceea pe care o au în prezent, arată un studiu efectuat de Daedalus Millwar Brown. În topul preferințelor lor se află argintiu, negru și roșu.

Se pare că românii cumpără mașini bleumarin/albastre pe bandă rulantă. 22% dintre mașinile care circulă pe șoselele din România au caroseria vopsită într-una dintre aceste culori, arată studiul. Urmează argintiu (18%), roșu/vișiniu/grena (15%), bej/gri (13%), negru (12%) și alb (11%). Culorile întâlnite cel mai rar în trafic sunt verde (6%), galben (2%, desi mulți producători auto oferă galbenul gratuit) și maro (1%).

Cum am ajuns să avem o mașină a cărei culoare nu ne place? Vinovată este procentajul mare de achiziții de mașini second hand.  “In astfel de cazuri, cumparatorul se uita mai intai la pret, consum, costuri de intretinere si, daca mai are de ales, la culoare”, explică Alexandru Govoreanu, director de dezvoltare vezicatface.ro.

culori mașini Miss Auto

Ce culori preferă doamnele? Roșu/vișiniu/gren (25% femei vs 14% bărbați) și surprinzător, verde (6% femei vs 2% bărbați) sunt preferatele lor. În schimb, domnii ar miza pe argintiu (22% bărbați vs 17% femei) sau bleumarin/albastru (16% bărbați vs 11% femei). Cei cu venituri mari care achiziționează vehicule premum optează invariabil pentru negru sau bej/gri, în locul popularului argintiu.

Negrul este preferat și de cei până în 35 de ani (31%). După această vârstă, argintiul preia poziția de lider în clasamentul culorilor (25%). Raportul efectuat online de Daedelus, pe 2.686 de proprietari de autoturisme cu vârste între 18 și 55 de ani, arată că, odată cu înaintara în vârstă, șoferii aleg culori mai practice, care nu-i obligă să meargă săptămânal cu mașina la spălătorie.

În București, bleumarin și albastru au prioritate. La polul opus se află mașinile albe.

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top