Volkswagen Golf GTI Clubsport. 265 CP la 40 ani de GTI

Volkswagen îşi face un cadou frumos cu prilejul aniversării a 40 de ani de la apariţia legendarului Golf GTI: o ediţie limitată de 265 CP a celebrului hot-hatch. Botezat Volkswagen Golf GTI Clubsport, acesta este liantul dintre GTI şi top-modelul R de 300 CP.

Comparativ cu un GTI de bază, Volkswagen Golf GTI Clubsport afişează un eleron de dimensiuni mult mai generoase şi prize de aer suplimentare grefate pe paraşocul frontal. Volkswagen a montat, de asemenea, un difuzor de aer în partea inferioară a barei din spate, precum şi jante cu design special de 19 inch.

Binecunoscutul motor turbo de 2 litri pe benzină este sursa de energie a noului Golf GTI Clubsport. Puterea maximă a fost majorată, însă, la 265 CP, cu 35 mai mulţi decât în cazul modelului GTI Performance. Diferenţialul cu alunecare limitată este standard, aidoma funcţiei over-boost care urcă sporadic puterea maximă la 290 CP.

Volkswagen promite performanţe la nivelul celor cu care se laudă un Seat Leon Cupra. Asta înseamnă o viteză maximă limitată la 250 km/h şi o acceleraţie de la 0 la 100 km/h estimată la 6,4 secunde.

Versiunea de serie va intra în producţie anul viitor, într-o cadenţă limitată. Auto Bild Germania avansează chiar şi un preţ estimativ pentru piaţa locală: 34.000 euro versus 30.400 euro pentru GTI Performance.

Adaugati comentariu