Volkswagen Touran. Noul rege al monovolumelor compacte?

Volkswagen Touran a ajuns la o nouă generație, cea de-a treia din istoria monovolumului compact. Atuurile sale sunt cel mai mare portbagaj din segment și tehnologiile de ultimă oră integrate.

Noua platformă modulară MQB a grupului VAG stă, așa cum era de așteptat, și la baza noului Touran. În consecință, masa totală a scăzut cu 62 kg, față de vechiul model, în ciuda amplificării dimensiunilor exterioare – cu 13 centimetri în lungime și 11 centrimetri la nivelul ampatamentului. Ca și până acum vor exista versiuni cu cinci și şapte locuri. Volumul portbagajul a fost, de asemenea, majorat cu 48 de litri, până la 1040 de litri cu toate banchetele rabatate. Grație sistemului Fold-Flat, odată cu dispariția scaunelor din rândul doi și trei în podea, se creează o suprafață perfect plană, ce favorizează încărcarea obiectelor voluminoase.

touran-7

Noile motorizări sunt mai eficiente cu 19%, la lansare, fiind oferite trei versiuni diesel şi trei pe benzină (1.2 TSI de 110 CP, 1.4 TSI de 150 CP şi 1.8 TSI de 180 CP. Pe frontul diesel este vorba despre binecunoscutele 1.6 TDI de 110 CP și top-modelul 2.0 TDI, în cele două iterații de 150 şi 190 CP. Cu un consum mediu de 4.1 litri/100 de kilometri, în cazul asocierii cu transmisia DSG cu şapte rapoarte, varianta 1.6 TDI va fi și cea mai economică din noua gamă Touran.

touran-8

Surprinzător, interiorul este complet nou. Numeroasele elemente preluate de la fratele mai mic Golf Plus și de la Golf sunt reașezate pentru a crea impresia unui layout inedit, cu accente sportive conferite de consola centrală cu iz de BMW, orientată spre șofer. Sistemul multimedia cu touchscreen capacitiv de 8 inci este, în premieră, compatibil cu noile standarde Google Android Auto și Apple Car Play.

Noul Touran va fi, de asemenea, echipat cu pilot automat adaptiv. Sistemul menţine distanţa prestabilită faţă de vehiculul din faţă, fiind completat de sistemul pre-crash, de pregătire a pasagerilor pentru un impact. Tot standard este și funcția de alertare automată a echipelor de intervenţie în cazul unui accident.

touran-3

Primele livrări vor avea loc în toamna acestui an, lista de comenzi pentru noul Volkswagen Touran urmând să fie deschisă în vară.

Adaugati comentariu