VW Beetle cu 90 km la bord scos la licitație

1974 VW Beetle

Ați simțit vreodată că v-ați născut într-o eră care nu vi se potrivește? Eu da, cel puțin din pricina mașinilor care mă înconjoară. Acum, însă, a apărut o șansă de a schimba situația: un VW Beetle vechi, dar nou își așteaptă proprietarul.

…și asta pentru că un minunat exemplar de VW Beetle fabricat în 1974 este scos la licitație. Ce-l face minunat? Dincolo de carisma modelului în sine – starea în care de află. Pentru că acest exemplar de VW Beetle este nou, deci viitorul proprietar se poate poate simți exact ca în anii ’70.

1974 VW Beetle

Nou-nouț, chiar. Kilometrajul de la bordul său indică doar 90 km rulați în întreaga sa viață! Mașina este înmatriculată în Italia și a avut de-a lungul timpului un singur proprietar, numai Armando Sgroi. Acesta a cumpărat-o pentru a-l transporta la biserică. Cu motorul de 1300 cmc, care producea 50 CP, și sunetul specific de boxer, e de mirare că a rezistat tentației de a parcurge mai mulți km.

1974 VW Beetle

Cei 90 de km au fost parcurși în 4 ani. Și astăzi, toate piesele, incluzând consumabilele sunt originale. Uleiul de motor, bujiile, saboții și pneurile au 4 decenii!

Superbul exemplar va fi licitat la Clasic Race Aarhus, în Danemarca, de către firma Silverstone Auctions. El este însoțit de toate actele și de documentația originală, cu caietul de service în alb. Prețul estimat pentru mașină se situează între 35.000 și 40.000 de euro, cu puțin noroc putându-se obține chiar și 45.000.

Dacă Broscuța vă face cu ochiul, rezervați-vă din timp bilete pentru Danemarca, pentru că în weekendul viitor, pe 28 mai, va fi scoasă la licitație.

 

2 thoughts on “VW Beetle cu 90 km la bord scos la licitație

Adaugati comentariu