Alpine A120 Coupe: Versiunea de serie vine la Geneva

Alpine_05

Renault Alpine A120 Coupe, modelul care readuce la viață brandul sportiv francez, va fi dezvăluit în martie, la Salonul Auto de la Geneva.

Versiunea de serie a conceptului prezentat în toamna trecută, la Paris, va folosi o platformă unică, dezvoltată de la zero special pentru noul model. Structura caroseriei și șasiul vor fi realizate integral din aluminiu, elemente definitorii ce găzduiesc motorul, transmisia și suspensiile.

Primul model de serie al brandului renăscut Alpine este un coupe relativ compact, cu motor central, cu alte cuvinte un rival direct pentru Alfa 4C și Porsche Cayman.

Masa la gol nu va depăși 1.000 kg, propulsia fiind asigurată de un motor turbo de 1,6 sau 1,8 litri, cu patru cilindri. Puterea maximă este estimată la 250-300 CP, iar accelerația 0-100 km/h la 4,5 secunde.

Alpine A120 Coupe va avea tracțiune spate, iar singura transmisie disponibilă va fi o cutie automată cu dublu ambreiaj, dezvoltată in-house de specialiștii Renault Sport.

Producția noului coupe va fi asigurată de uzina istorică de la Dieppe, primele 1.955 exemplare urmând să facă parte dintr-o serie limitată intitulată Premiere Edition. Prețurile noului Alpine A120 Coupe vor porni de la 50.000-55.000 euro.

Adaugati comentariu