Cine suntem

English versionuk

AutoExpert Media

AutoExpert este astazi nucleul celui mai important Motoring Media Grup din Romania, cu adresabilitate catre un larg spectru de cititori – de la pasionatii care judeca automobilul emotional (revista AutoExpert si www.autoexpert.ro) la rationalii care gestioneaza masinile de companie (revista FloteAuto si www.floteauto.ro), de la iubitorii de adrenalina (revista MotorXpert si www.motorxpert.ro) la pasionatii de libertate pe ape (revista YachtExpert si www.yachtexpert.ro), sau de la femei (www.missauto.ro) la copii (colectia AutoExpert Junior). Se adauga un larg numar de editii si proiecte speciale, de ghiduri informative si educative, totul intr-un efort constant pentru a fi utili cititorilor nostri si pentru a contribui la dezvoltarea corecta a pietelor specifice.

Din 2018 am preluat Cargo&Bus (www.cargo-bus.ro), cea mai veche revistă de transporturi din România, cu apariție continuă din 1996. De asemenea, in aprilie 2018 am lansat prima media dedicata industriei auto din Romania – AutoExpert Industry.

AutoExpert Media oferă o perspectivă completă asupra fenomenului auto național și mondial odată cu editarea „MotorClasic & Youngtimer” (www.motorclasic.ro) singura revistă din România care tratează automobilul de la apariția sa în secolul 18 și până în zilele noastre.

Prin parteneriatul cu grupul italian Editoriale Domus, avem acces la informatii globale, la experienta unei retele de parteneri din 18 tari importante, de pe aproape toate continentele si la proiecte interesante. De asemenea, suntem si furnizori de articole interesante, avand ca subiect specificul romanesc. Deocamdată, avem 5 binoame bine definite – AutoExpert – Quattoruote, FloteAuto – TuttoTrasporti, MotorXpert – Dueruote, AutoExpert Junior – Quattroruote Junior, MotorClasic – RuoteClassiche.

Din 2020 am devenit și membri ai familiei Motor Presse, prin editarea publicației Auto Motor și Sport, care este lider de piață al presei auto românești, începand cu 1993.

Florin Micu CEO AutoExpert Media – florin.micu@autoexpert.ro

Florin Micu
Activează în presa auto din 1994, a dezvoltat numeroase proiecte editoriale, a educat oameni și a construit echipe, a fost ales “Jurnalistul Auto al Anului”, este fost președinte și actual membru în bordul Asociației Presei Auto din România și membru în juriul care alege “Mașina Anului în România”. Trecerea în noul mileniu coincide cu demararea proiectului AutoExpert, care s-a dorit din start o revista auto “Made in Romania” și pentru romani. Firesc, de aici s-au dezvoltat constant proiecte noi.

 

Razvan Magureanu – Manager editorial AutoExpert Media și Redactor sef AutoMotorsiSport razvan.magureanu@automotorsisport.ro

VerdictA lucrat, timp de aproape 20 de ani, ca redactor-șef al unor titluri internaționale celebre. Sub conducerea sa editorială, edițiile locale ale Auto Motor und Sport și Auto Bild au devenit lideri de piață în România. A testat peste 1.500 de automobile diferite și a condus peste 1,5 milioane de kilometri în diferite teste. Din toamna lui 2014 este redactor-șef la AutoExpert, cea mai veche revistă auto locală. Răzvan Măgureanu a contribuit la dezvoltarea și crearea a numeroase proiecte si editii speciale si a celorlalte publicatii / site ale grupului. Din ianuarie 2021, Razvan s-a intors la Auto Motor si Sport, ca redactor șef.

Bogdan Grigorescu – Redactor șef la revista AutoExpert – bogdan.grigorescu@autoexpert.ro

_MG_5379

Bogdan face presă auto de prin 2002, timp în care a testat sute de autoturisme. A trecut și prin baze de date (tot cu mașini, evident). Pentru el, fiecare mașină este o bucurie, fiecare test este o provocare, fiecare articol este un echilibru între cifre și senzații. Vorbește continuu și este veșnic nemulțumit că articolele au prea puține pagini. Dacă n-ar exista mașini, s-ar axa pe a doua lui dragoste: bicicletele.

 

 

Adrian Drăgan – Publisher Premium Divison (MotorClasic&Youngtimer, Yacht Expert, Motorsport Magazin), adrian.dragan@motorclasic.ro

Jurnalist auto din 1997, redactor șef al mai multor publicații de profil din România (Auto Mondial sau auto motor și sport) și editor din 2015 al primei publicații dedicate automobilelor clasice MotorClasic Magazin. Vasta sa experiență în domeniul jurnalismului auto a fost dublată de practicarea automobilismului sportiv de performanță evoluând încă din 1997 în cele mai importante discipline ale motorsportului național, raliuri, circuit și viteză în coastă. Din 2018 la inițiativa sa a luat ființă anuarul Motorsport Magazin – singura publicație care tratează fenomenul nu doar prin prisma rezultatelor sportive ci și prin pasiunea sportivilor,  organizatorilor și partenerilor lor pentru reușita acestui spectacol mondial. O lucrare care își propună nu doar să valideze adevărata performanță ci și să repună România pe harta motorsportului mondial, prezentând întreaga pleiadă de români care concurează în străinătate, precum și competițiile interne.

Totodată din 2017 urmând o pasiune mai veche participă în Campionatul Național de Yachting și în Cupa României, fiind un apropiat al fenomenului nautic național.

Ada Ștefan – Redactor-sef la FloteAuto  ada.stefan@autoexpert.ro

Ada Ştefan are o vastă experienţă de 25 de ani în presa economică. După ucenicia de un an la Tineretul liber, cariera şi-a consolidat-o la Romania libera, Financiarul şi Income Magazin, unde a fost pe rând reporter, redactor şi şef de secţie. Îi place să spună că 80% din ceea ce ştie a învăţat în primii trei ani de jurnalism. Încă nu a terminat cu restul de 20%, iar revista Flote Auto este exact locul unde îi place să scrie şi să continue să se specializeze în presa de business.

 

Dragos Baltateanu – Redactor AutoExpert – dragos.baltateanu@autoexpert.ro

Jurnalist auto cu 20 de ani de experiență în print și online și a scris pentru majoritatea publicaților importante din România: Autoshow, Autocar, Quattroruote România, Promotor, Automarket, Drivemag, Auto Test, AutoExpert și FloteAuto.

Iubeste mașinile de când se stie, iar șansa de a scrie despre ele a i-a transformat pasiunea în meserie. A condus și testat mii de mașini în cei 20 de ani de presă auto, iar astăzi este martorul unei transformări profunde a industriei. Ne place sau nu, mașina electrică va câștiga din ce în ce mai mult teren în ani următori.

 

Răzvan Codorean – Redactor șef la revista Cargo-Bus razvan.codorean@gmail.com

A aniversat 30 de ani de activitate în media. A debutat în presa sportivă, dar nu s-a rezumat doar la aceasta, abordând și alte domenii, de la business la lifestyle, de la muzică la mașini și motorsport. A conceput ziare și reviste, comentează constant la TV și realizează emisiuni de radio, și a publicat 10 cărți despre sporturile cu motor și istoria automobilului. Din ianuarie 2021 este redactor șef la Cargo&Bus și redactor la publicațiile auto pe care le edităm.

 

Robert Stan  – redactor AutoExpert – robertdaniel.stan@gmail.com

Robert Stan, manager de proiect al site-ului LifeNews.ro, este un jurnalist cu o experiență de peste 20 de ani în presa din România. A început să scrie în 1996 la cotidianul Tineretul Liber, apoi a făcut parte din echipele mai multor ziare și reviste precum Curentul, Cotidianul, Junimea, Sport XXI, Caesar, Temporis, AutoPro sau Banii Noștri. Cea mai mare parte a carierei și-a dedicat-o revistei Capital.

 

 

 

Dan Damian – editor Auto Motor si Sport  – dan.damian@automotorsisport.ro

Dan Damian a intrat în presa auto în 2002 și de atunci a lucrat pe diferite poziții la mai multe publicații auto de top din România, atât în online, cât și în clasica zonă de print. În prezent este jurnalist al revistei Auto Motor și Sport, unde îmbină pasiunea pentru mașinile clasice cu provocarea înțelegerii și promovării mobilității electrice.

 

Alin Ionescu – editor Auto Motor si Sport

Jurnalist auto cu 10 ani de experiență în print și online, în prezent colaborând cu publicațiile AUTOCRITICA, auto motor și sport și BBC TopGear România. În 2015 a lansat proiectul Mașinistul, unde își exprimă pasiunea pentru automobilele clasice, prezentând povești despre istorie, oameni și mașini, dar și aspecte din activitatea de zi cu zi și impresii despre automobilele noi pe care le testează.

 

Doinita Stanciu  PR Manager – doinita.stanciu@autoexpert.ro

Este mezina echipei. Adoră bancurile cu blonde, ea fiind una dintre ele și rade cu poftă ori de câte ori aude unul. A absolvit Facultatea de Jurnalism și un masterat în publicitate și comunicare mediatică. Este curioasă și veselă, găsind în orice lucru partea pozitivă, adunând în jurul ei o mulțime de prieteni. Ce face pentru AutoExpert? Scrie articole, interviuri, dezvoltă noi colaborări, menține relația cu partenerii media și multe altele. Este omul care vrea să le facă pe toate într-o singură zi. Răbdarea nu o caracterizează. În schimb, entuziasmul ei este molipsitor, reușind de fiecare dată să mobilizeze echipa în direcții pozitive.           

 

Bogdan Paraschiv – fotograf

Activeaza în domeniul fotografiei auto ca profesionist din 2003, când a fost cooptat în cadrul agentiei Freelancer. Înainte a lucrat ca fotograf de presa la cotidiane si publicatii periodice. Sansa de a lucra în sfera motorsportului si la revistele de profil a fost si este una extraordinara pentru el, deoarece fotografia de action si, mai ales, cea de auto este genul lui preferat.
Portofoliu: colaborari editoriale si comerciale cu Dacia-Renault, Ford Romania, BMW Romania, BCR Leasing, OMV, Red Bull, Orange, Vodafone, FRAS.

Adrian Cobzasu - AutoExpert

 

 

 

Adrian Cobzasu – Redactor sef MotorXpert, fotograf

Iubeste viata si oamenii si are o slabiciune pentru masini si motociclete. Activeaza in redactia AutoExpert din 2007.