10 avantaje ale externalizării flotei

Atunci când intervine problema utilizării eficiente a unei flote, cele mai mari companii de pe piaţa de leasing operaţional nu spun că produsul lor este singura soluţie. Spun doar că avantajele oferite – noi am numărat cel puţin 10 - îl transformă în „cheia” potrivită pentru o reducere semnificativă a  costurilor.
second hand

Tăieri drastice de cheltuieli, reduceri de costuri sau amânare a unor investiţii mai puţin necesare fac parte din cotidianul oricărui  business, fie el mai mare sau mai mic, fie că doar încearcă să supravieţuiască ori să-şi crească marja de profit. Şi ghidaţi de principiul „Poate un leu nu contează, dar, dacă nu-l ai, nimeni nu ţi-l dă”, deopotrivă, antreprenori şi manageri, dovedesc o preocupare în creştere pentru fiecare ban „înghiţit” de maşinile din dotare.

Dilemele devin supărătoare în lipsa răspunsurilor. Dacă  schimbi maşina mai repede, atunci costul cu devalorizarea este mare. Dacă o schimbi foarte târziu, costul cu întreţinerea creşte. Ce se poate face? Companiile de leasing operaţional au soluţia proprie, prin intermediul produsului cu acelaşi nume. Leasingul operaţional cu servicii incluse reuşeşte cu succes să simplifice viaţa foarte multor fleet manageri, diminuând costurile generate de utilizarea flotei prin externalizarea deţinerii şi administrării acesteia.

Concret, când o companie foloseşte un autovehicul în leasing operaţional nu plăteşte preţul său de achiziţie, ci costul de utilizare pe durata contractuală selectată, între 1-4 ani. La finalul contractului nu suportă valoarea reziduală, pentru că, furnizorul de leasing operaţional, fiind proprietarul maşinii, va lua înapoi vehiculul şi va fi răspunzător de vânzarea lui pe piaţa second hand. Pentru toate serviciile selectate pentru adminsitare, cum ar fi întreţinerea, asigurările, asistenţa pentru şofer şi vehicul sau administrarea carburantului, compania-client plăteşte o rată lunară fixă. În plus, nu mai relaţionează cu autorităţile pentru a plăti taxele de înmatriculare şi talonul auto, cu furnizorii de servicii şi unităţile de reparaţii auto pentru a administra contractele şi facturile, nu trebuie să urmărească şi să achite anual RCA-ul şi rovinieta.

Dar cele mai bune explicaţii privind beneficiile acestui produs destinat finanţării parcurilor de maşini nu pot fi explicate decât de companiile de profil, care deţin flote de sute, sau chiar mii de vehicule.

 

Eficienţă şi mobilitate completă

Astfel, în opinia directorului general al ALD Automotive, Frédéric Banco, eficienţa şi mobilitatea reprezintă unele dintre cele mai atractive beneficii pentru companiile care, indiferent de mărime, aleg să administreze flota auto prin intermediul unei firme de leasing operaţional. Astfel, companiile se pot concentra pe activitatea lor de bază, eliminând sau minimizând riscurile asociate investiţiilor făcute într-un parc auto. De asemenea, se obţin reduceri de costuri şi economie de timp, pe care companiile le pot folosi pentru creşterea numărului de clienţi sau îmbunătăţirea produselor şi serviciilor. Nu în ultimul rând, acesta menţionează că riscurile aferente deţinerii şi administrării unei flote proprii sunt transferate către firma de leasing operaţional.

 

Citeşte continuarea pe www.floteauto.ro

 

Adaugati comentariu