10 avantaje financiare şi logistice în leasingul operaţional full service

Bugetarea fixă, fără cheltuieli neaşteptate, fără a contracta un împrumut pe termen lung şi fără a avea grija vânzării autovehiculelor la final de contract pe piaţa second hand sunt câteva dintre avantajele financiare şi logistice pe care le oferă utilizarea unei flote auto în leasingul operaţional full service.

Indiferent de domeniul sau de mărimea companiei, orice manager trebuie să eficientizeze costurile şi să maximizeze randamentul activităţii de care este responsabil. Asigurarea transportului şi a mobilităţii angajaţilor este una dintre cele mai mari provocări din cauza costurilor ridicate ce nu sunt uşor de amortizat. În aceste condiţii, modalitatea de achiziţionare a unei flote de autovehicule este o decizie importantă şi, dată fiind multitudinea soluţiilor de finanţare, răspunsul la întrebarea “Ce variantă ar trebui să aleg?”, poate avea un impact semnificativ asupra profiturilor firmei.

Între aceste variante de finanţare, leasingul operaţional poate oferi nenumărate beneficii dacă este încheiat în condiţii potrivite. Unul dintre motivele pentru care mulţi manageri aleg aceasta soluţie este preluarea responsabilităţilor de administrare a flotei auto şi a riscurilor, la un cost fix lunar, de către compania de leasing operaţional. Practic, aceasta poate acorda clienţilor costuri mai bune pentru serviciile de administrare a flotei lor, datorită puterii de negociere şi a volumului flotei totale gestionate de finanţator. De asemenea, degrevarea de activităţile de administrare şi gestiune împreună cu timpul şi resursele economisite constituie un alt punct forte în favoarea alegerii acestui produs de finanţare a flotei auto.

Consultanţă şi servicii cu valoare adăugată

Majoritatea companiilor de leasing operaţional de pe piaţa românească oferă o gamă largă de servicii, începând cu prestaţii de bază, precum întreţinerea şi asigurarea autovehiculelor, şi oferind valoare adaugată clienţilor prin servicii de deplasare a autovehiculului la furnizori cu şoferi dedicaţi sau prin programe de condus defensiv pentru responsabilizarea angajaţilor şi reducerea pe termen lung a costurilor utilizării flotei auto.

1. Alegerea autovehiculului
Încă de la începutul contractului, compania de leasing operaţional oferă consultanţă în alegerea mărcii şi modelului autovehiculului, a duratei contractuale, kilometrajului şi a serviciilor de administrare a flotei.

2. Livrare şi înmatriculare
După comanda autovehiculelor selectate, furnizorul de leasing operaţional se ocupă de procesul de livrare şi înmatriculare: achiziţionarea rovinietei, achitarea taxelor aferente înmatriculării, administrarea documentelor autovehiculului. Clienţii sunt astfel degrevaţi de toată activitatea logistică a înmatriculării şi nu mai au grija urmăririi procesului de livrare.

 

Citiţi articolul integral pe www. floteauto.ro

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top