10 previziuni pentru industria auto în 2018

Industria auto trece printr-o puternică schimbare de când Henry Ford a industrializat, în 1908, producerea autovehiculelor. Digitalizarea conduce această adevărată revoluţie, arată cele 10 previziuni pentru 2018.

În timp ce ultimii 100 de ani au fost, în mare parte, axaţi pe îmbunătăţirea treptată a eficienţei producţiei de masă, viitorul va redefini rolul vehiculului pentru pasageri.

Dar cât de departe va ajunge industria? Ce va deveni relevant în acest an şi ce nu?

Marcello Tamietti, Managing Director IoT Accenture pentru Europa, şi Gabriel Seiberth, Managing Director Accenture Digital, îşi împărtăşesc opiniile privind cele 10 previziuni pentru industria auto în 2018.

Mai mult ritm în algoritm

Vehiculele conectate nu sunt chiar acolo unde ar putea fi: în timp ce conduc, şoferii nu pot folosi multe dintre aplicaţiile de internet activate în maşină, ceea ce face ca unele dintre acestea să fie aproape inutile. Iar multe dintre aplicaţiile existente în vehicul nu sunt nici la fel de bune ca driverele software de pe smartphone. Şi asta, pentru că, pe de o parte, interfaţa de utilizare nu este la fel de sofisticată, iar pe de alta, pentru că nu sunt la fel de „inteligente” ca şi aplicaţiile de pe telefoane. Dacă Siri ştie că te îndrepţi spre birou, de ce nu poate face acelaşi lucru şi software-ul de navigare al maşinii?

Cele mai multe dintre probleme sunt legate de modul în care datele sunt introduse şi folosite în maşină. Conectivitate există, putere de computerizare există, date există – maşinile conectate pot crea până la 25 GB de date într-o oră. Ceea ce lipseşte sunt mijloacele de a interacţiona cu aceste date, într-un mod perfect şi inteligent, care să îmbunătăţească experienţa de conducere fără a distrage conducătorii auto. Acest lucru va fi schimbat de Inteligenţa Artificială (AI).

Aplicaţiile Alexa de la Amazon şi Home de la Google au fost deja introduse pe unele modele. Acest lucru înseamnă că aceste maşini vor deveni „locuri terţe”, în strânsă legătură cu birourile şi casele şoferilor.

O dezvoltare a Inteligenţei Artificiale în vehicul şi a soluţiilor algoritmice va fi următorul cel mai important pas în domeniul tehnologiei auto în următoarele luni.

Maşini predictive

Este important faptul că integrarea Inteligenţei Artificiale va aduce în vehicul capabilităţi de învăţare şi de predicţie, permiţându-i să personalizeze experienţa de conducere a şoferului. De la configuraţia scaunului până la infotainment şi preferinţele pentru aplicaţii, AI va învăţa ceea ce aveţi nevoie şi va configura, în consecinţă, maşina.

În plus, cele câteva lucruri rămase, care ar putea fi necesare pentru setare sau pe care vreţi să le configuraţi singuri, vor putea fi făcute prin comenzi vocale. Nu mai trebuie să apăsăm pârghii şi butoane, nu mai trebuie să ne luăm mâinile de pe volan. Cu AI devenită noua interfaţă de utilizare, maşinile conectate vor fi cu adevărat utile şi integrate în stilul de viaţă conectat.

 

Citiţi cobtinuarea pe www.autoexpertindustry.ro

Adaugati comentariu