100.000 de motoare TCe 90 fabricate la Dacia

Uzina Mecanica şi Şasiuri Dacia (UMCD) a marcat la începutul lunii iulie a acestui an producţia a 100.000 de motoare pe benzină turbo TCe 90.

Este vorba de cel mai nou motor produs la Uzinele Dacia, de 0,9l, în 3 cilindri, supraalimentat, de 898 cm3, care echipează modele din noua gama Dacia (Logan, Sandero, Sandero Stepway şi Logan MCV). Cu o concepţie inovatoare, propulsorul TCe 90 cântărește cu 15 kg mai puțin decât un motor de putere echivalentă. El asigură reprize și accelerații suple și energice, îmbinând plăcerea de a conduce cu un consum scăzut de combustibil (5,2 l/ 100 km) şi un nivel al emisiilor de CO2 de numai 119 g / km.

Piesele integrate în noul motor (carterul de distribuţie, semela, capacul chiulasă, carterul cilindri, capacul palier, volanta şi arborele cotit) sunt realizate (turnate şi uzinate) în cadrul UMCD.

Producţia pentru noul motor a demarat în a doua parte a anului 2012. Linia de fabricaţie va fi adaptată până la sfârşitul anului pentru o capacitate de 450.000 de unităţi pe an. Uzina Mecanica şi Şasiuri Dacia este prima uzină din cadrul Grupului Renault care produce acest motor.

Adaugati comentariu