150 de ani Pirelli – un dialog între artă și industrie

Aniversarea a 150 de ani de la înființarea Pirelli, a fost celebrată azi la Piccolo Teatro din Milano. Prin intermediul unei piese de teatru a fost reprezentă istoria industriei, culturii, tradiției, tehnologiei și pasiunii mărcii Pirelli, care a început în data de 28 ianuarie 1872.

Alberto Pirelli – legătura dintre familie și companie

Cele mai semnificative momente din istoria mărcii au fost revăzute de Ferruccio De Bortoli, Stefano Domenicali, Paolo Mieli, Renzo Piano, Ferruccio Resta și Annamaria Testa

Alături de aceste personalități s-au aflat și vicepreședintele executiv și director general, Marco Tronchetti Provera, și Alberto Pirelli, reprezentând astfel legătura dintre familie si companie.

O poveste pe trei secole

Evenimentul a expus povestea companiei Pirelli, ce se întinde de-a lungul a trei secole, prezentând cele mai importante realizări: prezența la scară internațională, fabricile, relația cu artiștii și cultura, creativitatea în comunicare, prezența în sport și motorsport, căutarea constantă a inovației și tehnologiei de ultimă oră.

„Am vrut ca astăzi, împreună, să călătorim prin istorie, dar cu privirea spre viitor. Timp de 150 de ani, compania Pirelli a anticipat schimbarea datorită culturii sale antreprenoriale stabile și capacității de a fi un protagonist al prezentului. Aceste realizări ne-au permis să atingem această etapă importantă cu un brand prezent în întreaga lume. Am simțit că este important să împărtășim povestea cu orașul și țara noastră și cu toate grupurile și comunitățile internaționale cu care colaborăm în fiecare zi. Le mulțumim tuturor celor 30.000 de oameni care în fiecare zi duc mai departe istoria Pirelli”, a declarat Marco Tronchetti Provera, vicepreședinte executiv și CEO al Pirelli.

Logo-ul aniversar 150 de ani și numărătoarea inversă

Logo-ul creat pentru celebrarea celor 150 de ani, dezvăluit în noiembrie anul trecut la lansarea Calendarului Pirelli 2022, realizat de Bryan Adams, a fost prezentat recent la Raliul Monte Carlo, unde a decorat mașina care a deschis oficial traseul.

Acesta a mai fost plasat și pe vestele concurenților la Cupa Mondială de Schi de la Cortina și la San Siro la meciul Inter-Venezia. Celebrarea va continua pe tot parcursul anului.

Evenimentul de la Piccolo a fost precedat de o numărătoare inversă internațională, care a început pe 24 ianuarie la Rio De Janeiro. A continuat zilele următoare cu proiecția siglei și felicitări pe cei 180 de metri ai CITI Tower din Shanghai și cu o animație 3D pe Times Square Nasdaq Tower din New York și pe Palazzo Venezia între Via dei Mercanti și Piazza Cordusio din Milano.

“Puterea nu înseamnă nimic fără control”

Clipul video ilustrează o anvelopă 3D ce rulează pe o șosea la vale, se oprește, apoi demarează în trombă și dispare de pe ecran, ceea ce surprinde exact esența Pirelli, “Puterea nu înseamnă nimic fără control”.

România, fruntașă în Europa la numărul angajaților în industria auto

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top