22.000 de rădăcini Volkswagen

Volkswagen a continuat și în acest an proiectul “O mașină nouă, un copac plantat”, proiect început în anul 2007. Astfel, în parteneriat cu Ministerul Mediului și Pădurilor, Volkswagen a plantat în comuna Borcea, județul Călărași, peste 22.000 de copăcei, câte un pom pentru fiecare mașină vândută în anul 2010.

Parteneriatul demarat impreuna cu autoritatile locale din comuna Borcea se va desfasura pe o perioada de 5 ani si urmareste realizarea Padurii Volkswagen si impadurirea a peste 25 ha de teren in zona dig-mal a Bratului Borcea, zona puternic afectata de inundatiile din ultimii ani. Perdeaua verde care se va crea de-a lungul Bratului Borcea va proteja comunitatea locala si va imbogati fondul forestier al comunei, care in pezetnt este de doar 5 ha.

“Este un proiect la care noi, cei de la Volkswagen, tinem foarte mult si salutam implicarea alaturi de noi a tuturor clientilor nostri care, dand un semn de responsabilitate, au achizitonat autoturisme Volkswagen echipate cu tehnologii BlueMotion, precum compania Lidl care deja se bucura de avantajele acestei tehnnolgii in activitatea de zi cu zi” a declarat Bogdan Florea, Directorul Marcii Volkswagen in cadrul Porsche Romania.

Actiunea Volkswagen se incadreaza in linia pe care constructorul german si-a trasat-o: sa devina cel mai responsabil constructor de masini din lume. Responsabilitatea noastra consta atat in actiuni si proiecte de implicare sociala, din care amintim printre altele sustinerea Maratonului Bucuresti si sponsorizarea fundatiei Hospice Casa Seprantei, cat si din folosirea la scara larga a tehnologiilor prietenoase cu mediul: astfel tehnologiile BlueMotion care echipeaza deja majoritatea modelelor Volkswagen, asigura in acelasi timp o placere deplina a condusului si reducerea emisiilor poluante si a consumului. Noi numim aceasta abordare “Think Blue.”

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top