25.000 de mașini electrice înmatriculate până la finalul anului

Dacia Spring prin oraș autoexpert.ro

Conform unui studiu efectuat de Lektri.co și citat de Economica.net, în România vor fi înmatriculate 25.000 de automobile electrice până la finalul acestui an.

Condiția ca această cifră să fie atinsă este ca modelul Dacia Spring să se mențină în topul preferințelor clienților. Potrivit indexului, în intervalul ianuarie – septembrie 2022, s-au înmatriculat 8375 de noi vehicule electrice, cumulând, astfel, un total de 21.258 de unităţi în România.

Apetit în creștere pentru automobilele electrice – studiu Lektri.co

Lektri.co este un producător de stații de încărcare pentru mașinile electrice. Conform indexului publicat de această companie, cea mai bună lună pentru înmatriculările de automobile electrice în România a fost septembrie cu 1373 de unități înmatriculate, o creștere de 250% față de luna septembrie 2021.

Dacia Spring este cel mai popular model electric din România. În acest an au fost înmatriculate 4168 de exemplare ale modelului electric de oraș. Pe locul doi se clasează Tesla Model 3 cu 651 de exemplare.

Datele Lektri.co arată că românii au înmatriculat până în prezent 7234 de unități Dacia Spring. Clasamentul general all-time are modelul Renault Zoe pe locul al doilea (2084) și Volkswagen e-Up! pe locul al treilea (1175 de exemplare).

Via Lektri.co

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top