3 servicii de întreținere de care are nevoie orice mașină

întreținere
Indiferent cât de mult sau cât de puțin conduceți în fiecare zi, la un moment dat, orice mașină va da semne că are nevoie de puțină îngrijire. În lipsa unor servicii simple de întreținere, sunt șanse mari să vă treziți că mașina vă lasă la greu.

Fie nu va mai dori să pornească, fie sistemul de aer condiționat nu va mai funcționa, fie veți frâna cu tot mai multă greutate. Există, așadar,  servicii de întreținere a mașinii pe care le puteți efectua cu regularitate pentru a preveni problemele și mai grave.

Iată, așadar, ce servicii de întreținere necesită o mașină:

Înlocuiți plăcuțele de frână

Sistemul de frânare poate fi foarte stresat mai ales dacă obișnuiți să conduceți mult. O problemă foarte frecventă în rândul tuturor șoferilor este aceea a plăcuțelor de frână uzate. Plăcuțele de frână presează rotoarele metalice pentru a încetini și a opri vehiculul. În timp, materialul de frecare al plăcuțelor de frână se uzează, ceea ce va face frânele mai puțin sensibile. Verificați în mod periodic plăcuțele de frână pentru a vă spori siguranța la volan.

Verificați fluidul de întreținere

Orice tip de vehicul se bazează pe o rețea vastă de piese și sisteme pentru a-l menține în mișcare. Multe dintre aceste piese și sisteme se bazează, la rândul lor, pe fluide speciale care trebuie spălate și înlocuite în mod regulat. Încercați, așadar, să verificați fluidul de întreținere în mod periodic, pentru a evita astfel serviciile mai costisitoare, daunele și reparațiile. În timpul unui schimb de ulei, mecanicul va verifica lichidul de frână, lichidul de răcire, lichidul de transmisie și lichidul de servodirecție.

Înlocuiți bateria la timp

Dacă de abia ați reușit să vă urniți mașina din loc, cel mai probabil bateria s-a descărcat. Este recomandat să aveți întotdeauna la îndemână un set de baterii individuale pentru a reuși să vă porniți mașina și să ajungeți la mecanic pentru înlocuirea bateriei. Dacă doriți să vă echipați mașina cu toate instrumentele și uneltele necesare pentru ca orice excursie să fie una mai confortabilă și lipsită de stres, puteți comanda online toate articolele auto de care aveți nevoie – vezi aici mai multe detalii. Există situații în care mașina nu vrea să pornească chiar dacă mecanicul a înlocuit corect bateria descărcată. S-ar putea să fi avut ghinionul de a primi o baterie cu un defect de producător.

Totuși, producătorii de renume și mecanicii oferă servicii de garanție pentru a proteja șoferii în cazul în care bateria are un defect de fabrică. Trebuie doar să vă prezentați din nou la mecanic cu mașina pentru ca problema să fie remediată. Cu toate acestea, dacă bateria se descarcă la scurt timp după înlocuire, este mult mai probabil ca problema să fie alternatorul, mai degrabă decât bateria în sine. Alternatorul este responsabil pentru reîncărcarea bateriei mașinii în timp ce conduceți.

De asemenea, acţionează anumite funcţii ale vehiculului (cum ar fi farurile şi radioul) în timp ce motorul este pornit. Dacă alternatorul s-a defectat, bateria va trebui să alimenteze toate funcțiile vehiculului fără să se reîncarce. În aceste cazuri, nu va dura mult până când bateria se va descărca, chiar dacă tocmai ați înlocuit bateria. De fapt, un alternator defect poate fi motivul pentru care ați avut nevoie în primul rând să vă înlocuiți bateria. În acest caz, primul pas va fi diagnosticarea și repararea alternatorului. De acolo, mecanicul fie va reîncărca și va reinstala bateria, fie va instala o baterie de schimb.

Adaugati comentariu