Noi statii de incarcare pentru masini electrice in Bucuresti

Test Renault Zoe

Un proiect al Consiliului General al Primăriei Capitalei prevede instalarea a 30 de noi statii de incarcare pentru masini electrice.

Planul favorizează zona de nord și cea centrală a orașului, însă, de noile stații de încărcare se vor bucura și bucureștenii din alte cartiere. Pe lista întocmită de consilieri figurează cinci parcări, Parcaj Tonita, Parcaj Pescăruș, Parcaj Șoseaua Nordului, Parcaj Opera, Parcaj Expoziției.

La acestea se adaugă și zone intens populate precum Doamna Ghica, Bucur Obor, Academiei, Biserica Enei, Chiristigiilor, Matei Millo, Aviatorilor, Horoscop, Lipscani, Maria Rosetti, Palatul de Justiție, Lido, Parc Herăstrău, Decebal, Piața Amzei, Piața Victoriei, Calea Plevnei, Charles de Gaulle, sediul Primăriei Capitalei.

Numărul de mașini electrice înmatriculate în țara noastră a urcat la 299 unități în 2017, 187 dintre acestea fiind înmatriculate în București. Primăria speră ca amenajarea noilor statii de incarcare pentru masini electrice să stimuleze achiziția de automobile cu emisii zero, măsura urmând să susțină și programul Rabla Plus din acest an care oferă o primă de 45.000 lei pentru mașinile electrice.

Adaugati comentariu