321 km/h cu Skoda vRS

Skoda a anunțat producerea celui mai rapid model din istoria companiei, capabil să atingă 321 km/h (200 mile/h) cu ajutorul unui motor ce dezvoltă 590 CP.

Modelul în cauză este o Skoda Octavia vRS, care a fost supusă unui tratament special. Concepută cu mare discreție de către echipa tehnică din Milton Keynes (Marea Britanie), bolidul Octavia vRS marchează sărbătorirea a zece ani de existență a diviziei sportive vRS și va lua contact cu marele public în cadrul evenimentului „Bonneville Speed Week”, care va avea loc în perioada 13-20 august.

Intențiile Skoda sunt clare. Producătorul din Cehia și-a propus să depășească recordul de 321 km/h (200 mile/h) stabilit pentru vehicule de producție cu motorizări de 2 litri. Terenul de joacă pentru această încercare de a stabili un nou record mondial este o pistă de concurs cu o lungime de aproximativ 15 kilometri.

Octavia pregătită special pentru acest eveniment utilizează un motor de 2 litri, cu patru cilindri și tehnologie TSI, întâlnit și în producția de serie. Pentru a se obține impresionanta performanță la care se tinde, motorului i-a fost montată o turbosuflantă Garret special proiectată pentru acest model unicat.

Capabil să producă aproximativ 590 CP, motorul va fi alimentat cu combustibil special de competiție, cu cifră octanică ridicată. Față de modelul vRS de serie, vehiculul de la care se așteaptă doborârea recordului are o putere mărită cu aproximativ 380 CP și un cuplu motor mai mare cu 230 Nm.

În afară de modificările pa care le-a suferit motorul pentru a se obține noile valori impresionante, au fost necesare și alte îmbunătățiri ale companentelor mașinii, pentru a face față solicitărilor la care va fi supusă. Garda la sol a fost micșorată cu 80 de milimetri, iar pentru protecția pilotului a fost montat un roll cage. De asemenea, Octavia vRS de 590 CP este echipată cu parașută pentru frânare, sistem de stingere a incendiilor și un intercooler de competiție.

Directorul Skoda Marea Britanie, Robert Hazelwood, a declarat: „Este un proiect foarte ambițios, care probabil i-a luat prin surprindere pe mulți, dar Skoda a însemnat mereu excelență în inginerie, iar modelul dezvoltat acum este exponentul perfect pentru această mentalitate și impinge divizia vRS spre noi limite.”

Sursa:
www.autocar.co.uk
http://www.autocar.co.uk/News/NewsArticle/AllCars/257629/

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top