4 milioane de motoare 1.3 Multijet

La uzina Bielsko Biala din Polonia, Fiat a atins numărul de producție 4 milioane pentru renumitul propulsor 1.3 Multijet lansat în anul 2003.

Considerata inovatia care a schimbat perceptia asupra tehnologiei Diesel si a modalitatii in care poate fi ea folosita, Multijet este o evolutie a sistemului Common Rail inventat de Fiat in 1997. Ales in 2005 Motorul Anului, 1.3 Multijet a devenit in timp unul dintre cele mai apreciate motoare diesel din industrie, remarcandu-se in special datorita consumului mic de carburant si a emisiilor poluante reduse.
Motorul 1.3 16 v se afla in prezent la cea de-a doua generatie, Multijet II, si este disponibil intr-o gama ce porneste de la 75 CP, cu turbocompresor si geometrie fixa, si ajunge la 85 si respectiv 95 CP. Motorul se regaseste pe multe dintre modelele grupului Fiat, de la Fiat Panda, familia Punto, Lancia Ypsilon, Fiat Qubo, Alfa Romeo MiTo si Fiat 500. 
De altfel, un model Fiat 500 95 CP Euro 5 este si cel echipat cu motorul numarul 4 milioane si este destinat unui client din Franta. In Romania au fost comercializate pana in prezent peste 14.000 de autovehicule echipate cu motorul 1.3 Multijet.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top